Det blir ingen barnehagestreik

Utdanningsforbundet og PBL enige om årets lønnsoppgjør.

FORNØYD:  Forhandlingsleder Terje Skyvulstad er godt fornøyd med at dagens pensjonsordning fortsetter og at de unngår streik. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORNØYD: Forhandlingsleder Terje Skyvulstad er godt fornøyd med at dagens pensjonsordning fortsetter og at de unngår streik. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): - Vi er godt fornøyd med at dagens pensjonsordning fortsetter og at vi dermed unngår streik, sier forhandlingsleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet i en pressemelding.  

I tillegg til pensjon, har også lønn og arbeidstid vært omfattet av forhandlingene.   

- Lønnstilleggene er på nivå med det andre har fått, sier Terje Skyvulstad, som mener det er et akseptabelt nivå.

Partene har meklet siden torsdag og ble enige på overtid natt til lørdag.

Over 13.000 ansatte sto klare til å streike dersom partene ikke ble enige om en avtale.   Stor uenighet om tjenestepensjon var årsaken til brudd i forhandlingene i juni.

- Jeg er derfor gledelig overrasket over at riksmekleren klarte å få fram et anbefalt forslag, og at det ikke blir barnehagestreik til uka, sier forhandlingsleder Mette Henriksen Aas i Fagforbundet.

Striden sto om et krav fra Private Barnehagers Landsforbund (PBL) om omlegging av pensjonsordningen fra en ytelsesbasert pensjonsordning, der de ansatte er garantert en pensjon på 66 prosent (på visse vilkår), til en innskuddspensjon, der de ansatte er lovet et årlig sparebeløp til sin framtidige pensjon.

Skissen som partene anbefaler, medfører at det skal nedsettes et partssammensatt utvalg som skal legge grunnlaget for en løsning på pensjonsspørsmålet.

- Det er svært viktig for våre medlemmer i de private barnehagene at dagens pensjonsavtale ble bevart. Det sikrer en trygg og forutsigbar pensjon, sier Skyvulstad.