- Det blir ingen skikkelig sommer

Har ikke ruskeværet allerede kommet, kommer det nå.

FORTSATT RUSKEVÆR: - Det er såvidt det er opphold før det er dårlig vær igjen, sier Meteorologisk institutt. Bildet er fra juli i fjor. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORTSATT RUSKEVÆR: - Det er såvidt det er opphold før det er dårlig vær igjen, sier Meteorologisk institutt. Bildet er fra juli i fjor. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en kald, kald mai. I går bikket gradestokken 20 ett sted i Norge - for første gang i måneden som ellers kan være så varm.

Men det betyr ikke at godværet kommer nå, selv om kalenderen nå viser 1. juni. I går sendte Meteorologisk institutt ut et OBS-varsel for hele ti fylker.

I løpet av natta skal det ha kommet store mengder nedbør over store deler av Sør-Norge, mens man i Nord må vente til utpå dagen, før regnet kommer.

Værgudene skylder oss Se hele obsvarselet nederst i saken.

- Det har vært ille. En ordentlig dårlig mai-måned, og det ser ikke ut som det vil komme noen stor omveltning heller, sier Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Faktisk har været vært så dårlig at værgudene skylder oss 57 sommerdager.

Det var Passvik i Øst-Finnmark, som ligger nesten i Russland, som bikket 20 grader i går. Men det betyr likevel ikke at godværet er rett rundt hjørnet.

- Ingen skikkelig sommer - Når kan vi forvente at sommeren kommer?

- Nei, si det. Det er ikke voldsomt lystig. I slutten av uka vil vi kanskje få litt høyere temperaturer og litt mer stabilt vær, men det vil ikke være voldsomme endringer, sier Wahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer