Lan Marie Berg til Dagbladet:

- Det blir jo veldig dumt

Tidligere miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) synes at det blir veldig dumt dersom MDG-toppenes utspill bidro til å vippe Rødt mot mistillit.

REFS: Tidligere miljøbyråd Lan Marie Berg snakker om Raymond Johansens refs av MDG-politikerne. Reporter: Ingunn Dorholt. Video: Vegard Krüger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag refset Oslos tidligere byrådsleder Raymond Johansen (Ap) MDG-toppenes forsvar av tidligere miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Johansen mente at det hadde «vært ålreit å bli oppringt og spurt om det var hjelpsomt».

MDG-toppenes respons skal har vært blant faktorene som vippet Rødt mot mistillit. I et intervju med Dagbladet onsdag ettermiddag, forteller Berg at hun i så fall synes at det blir veldig dumt.

- Det blir jo veldig dumt, da, om det er slik at Rødt har stemt for et mistillitsforslag nærmest i affekt fordi de har blitt fornærmet over noe som har blitt skrevet på internett. Det er jo ikke slik vi skal operere i Oslo bystyre, det må jo være grunnlag for det, og da mener jeg at det kanskje blir et sidespor fra Rødt dersom det har vært grunnen deres, sier Berg til Dagbladet.

MDG-leder Une Bastholm har gått hardt ut i et Facebook-innlegg, mens tidligere stortingsrepresentant Rasmus Hansson skrev en kronikk i VG, som hadde tittelen «Vær ydmyk, kvinne!».

- Glad for støtten

Dagbladet spurte om hun har vurdert å trekke seg.

- Nei, jeg har ikke gjort det, for jeg mener ikke at jeg har gjort noe galt i denne saken. Jeg er veldig glad for den støtten som jeg har fått fra både Ap og SV, og at de har vært helt enige med MDG i at det ikke har blitt gjort noen feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer