Sommeren kommer tilbake:

- Det blir knallvær

August vil vise seg fra sin beste side i helga og starten av neste uke. Store deler av landet kan glede seg til sol og varme, samt årets høyeste badetemperaturer.

VARMEST NÅ: Badetemperaturene er på sitt aller varmeste nå, forteller meteorolog Gislefoss. - Det er bare å bade. Det blir en flott helg, sier han. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
VARMEST NÅ: Badetemperaturene er på sitt aller varmeste nå, forteller meteorolog Gislefoss. - Det er bare å bade. Det blir en flott helg, sier han. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Selv om det har vært litt «høstlig» den siste uka, er august per definisjon en sommermåned, påminner statsmeteorolog Kristian Gislefoss, som forteller at store deler av landet vil få merke nettopp dette de kommende dagene.

På Østlandet, Sørlandet, Vestlandet og i Trøndelag vil temperaturene krype godt over 20 grader, ifølge ham.

På Sørlandet vil temperaturen ligge på rundt 22 grader i helga, og det samme gjelder på Vestlandet, men det aller lengste strået er det en annen landsdel som trekker:

- Helgas værvinner er helt klart Østlandet, som får de aller høyeste temperaturene, opphold og sol. Været her blir bare bedre og bedre, og temperaturene vil stige gjennom helga. Inn i starten av neste uke vil vi fort komme opp i 25 grader og kanskje mer, sier Gislefoss.

- Det blir skikkelig knallvær, konkluderer han.

Badetemperatur på topp

Som om ikke det var nok, er det også nå at temperaturene i sjøen er på sitt aller varmeste, forteller han videre.

- August er den måneden det er varmest i sjøen. Vannet bruker tid på å varmes opp, og derfor er badetemperaturene på sitt høyeste sent på sommeren. I snitt er det den 9. august som er den dagen med varmest vann, men dette varierer fra år til år. Badetemperaturene i Sør- og på Østlandet ligger på mellom 18 og 20 grader nå, sier Gislefoss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer