- Det blir lite lommepenger i tida framover

Gutt (15) stakk av med farens Mercedes.

ENDTE I GRØFTA: 15-åringen angrer i dag på at han i natt tok fars Mercedes på tur. Foto: Per Wollen
ENDTE I GRØFTA: 15-åringen angrer i dag på at han i natt tok fars Mercedes på tur. Foto: Per WollenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokka tre natt til i dag meldte Troms politidistrikt på Twitter at en 15 år gammel gutt hadde kjørt av veien ved Tromsøsvingen i Tromsø, skriver Nordlys.

Med på ferden var en 16 år gammel gutt som passasjer. Bilen de kjørte var en Mercedes som tilhører den 15 år gamle guttens far. Den ble skadet i hendelsen, da den veltet over på siden.

De to guttene kom imidlertid fra ulykken uten skader, og ble senere fraktet hjem til sine foreldre.

- Lite lommepenger Nordlys har vært i kontakt med faren til 15-åringen, som først og fremst er glad for at det ikke gikk verre med guttene.

- Det er helt klart det aller viktigste, jeg er sjeleglad for at det ikke gikk verre. Men det kan se ut som om det blir lite lommepenger i lang tid fremover, sier faren til Nordlys.

Han forteller at han ble vekket av en telefon fra politiet klokka halv fire i natt. Fram til da, var han uvitende om hva guttene hadde funnet på.

- Nei, de hadde vel fått en glup idé, og hentet bilnøklene fra jakkelomma mi. Deretter hadde de lagt ut på tur, sier faren, som forteller at guttene ikke hadde kommet seg så veldig langt av gårde.

- De hadde kommet seg inn på veien til Solligården og deretter gikk det galt i Tromsøsvingen. Etter det jeg kunne se på stedet, så har de nok fått det ene forhjulet utenfor veien, for deretter å sette opp farten i et forsøk på komme seg opp på veien. Så har de kjørt opp på autovernet og veltet. Heldigvis ikke i for stor hastighet.

- Dyr lærepenge Faren forteller at bilen har fått noen skader på enkeltdeler, men uttrykker lettelse for at det ikke gikk verre.

- Men du skal ikke se bortifra at guttene skal få seg en ny betydning av ordet «barnearbeid» i tida fremover. Det blir nok en dyr lærepenge, spesielt for én som var i ferd med å bli gammel nok til å kunne starte med trafikalt grunnkurs, sier faren, som tross hendelsen tar det hele med forholdsvis godt humør.

- Dette er guttestreker. De er ikke de første som har gjort dette, og de vil heller ikke bli de siste. Heldigvis endte de ikke på en verre måte enn dette, så det får vi være glad for. Men jeg kan jo føye til at sønnen min nok ikke er den som er høyest i hatten i dag, sier han.

Ifølge operasjonsleder Trond Høydahl ved Troms politidistrikt ble begge guttene testet for promille, uten at prøvene slo ut..

Videre har det rutinemessig blitt opprettet en sak på forholdet.