- Det blir mer og mer kritisk for de svakeste pasientene

Pasientreise-sjefen ved Universitetetssykehuset i Nord-Norge frykter for liv og helse.

Stengt:  Strengte flyplasser kan skape store problemer for pasienter i nord-Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Stengt: Strengte flyplasser kan skape store problemer for pasienter i nord-Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For en del sykdommer og skader er det selvsagt livsviktig å få operert innen det tidspunktet legen har bestemt. Utsatte operasjonen kan gi varige mén, så jeg mener at vekterstreiken nå setter liv og helse i fare.Det sier pasientreise-sjef Marit Gonsholt ved Universitetsykehuset i Nord-Norge (UNN).

- Kritisk Som følge av vekterstreiken er nemlig flere flyplasser i Nord-Norge stengt, og stadig flere står i fare for å følge etter dersom streiken fortsetter.Det har satt kjepper i hjulene for pasienttransporten i nord.

De store avstandene i landsdelen gjør at pasienter som skal inn til en planlagt operasjon eller behandling ved et av de større sykehusene, i stor grad reiser med kommersielle rutefly.

- I Nord-Norge er jo fly omtrent det vi har av rutegående trafikk, og særlig i Finnmark er det fly som gjelder, sier Gonsholt.

Ifølge henne bruker helseforetakene pasientreise-ordningen til å frakte pasienter til alt av planlagt behandling, inkludert «halv-øyeblikkelige» operasjoner. Ambulanseflyene frakter bare de helt akutte pasientene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer