Dagbladet presenterte ti-punkts-planen for 15 Oslo-taggere i går kveld.
- Politikerne blåser tagging opp over alle proporsjoner. Ved å linke graffiti og hærverk får de opinionen med på å innføre tiltak som minner om politikken som ble ført i Tyskland på 30-tallet, sier Haakon Lund (25) som har malt graffiti i 10 år.
Han tror unge taggere blir mer motvillige og vrange hvis politi, vektere, lærere og politikere slår seg sammen for å nekte dem å tagge. Virkningen kan bli den motsatte av det myndighetene ønsker. Flere av tiltakene på lista får Haakon til å himle med øynene.
Starta etter Beat Street
- Skal lærerne begynne å beslaglegge kladdebøkene hvis skoleungene viser kunstnerisk utfoldelse? spør Sean (34) som har drevet med graffiti siden 1984.
- All graffiti og tagging skal vekk? Hva med folk som ønsker slik kunst på sine egne vegger - skal det også forbys? Hvordan skal de definere hva som er uønsket graffiti?
Sean nekter å tro at planene lar seg gjennomføre. Siden han begynte å male med sprayboks etter filmen Beat Street i 1984, har han sett byrådsplaner komme og gå - mens det har blitt flere og flere ungdom med sprayboks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger