Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det blir neppe noe skytefelt

Hele skytefeltsaken kommer til å bli lagt bort, mener aksjonsleder Ellen Ausland Dieset i Stopp Regionfelt Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er overbevist om at det ikke blir bygd noe skytefelt i Hedmark, sier hun.

Selv om Arbeiderpartiets stortingsgruppe med 31 mot 22 stemmer går inn for å bygge et skytefelt i Hedmark - mest sannsynlig Gråfjellet i Åmot kommune, har ikke skytefeltmotstanderne mistet motet.

- Det er ikke noen halleluja-stemning i Forsvaret lenger. Vi er kjent med at behovet for skytefeltet vurderes som marginalt på fagmilitært hold, hevder Ausland Dieset.

Hun mener også folkeviljen og de trange budsjettrammene vil bidra til å stoppe Regionfelt Østlandet. Men prosjektlederen, oberst Jan Erik Gransæter, er nå innstilt på byggestart i juni 2001. Byggeperioden vil gå over fire år.

Milliardprosjekt

Grethe Fossum (Ap) er blant dem som tviler på at Stortinget kommer til å bevilge penger til et skytefelt i Hedmark. Hun tror ikke skytefeltet, som vil trenge 100 millioner kroner hvert år de neste 10 årene, kommer høyt opp på prioriteringslista.

- Jeg vil i hvert fall ikke gi bort en eneste barnehagemillion i forhold til et nytt skytefelt, sier Fossum til avisa Østlendingen.

Hun føler at det kan bli vanskelig å forsvare Arbeiderpartiets ja-standpunkt når det går mot valg igjen.

- Nå blir Ap syndebukken, sier hun.

Tviler

Heller ikke Sp-ordfører Åse Grønlien Østmoe i Åmot føler seg sikker på at siste ord er sagt i skytefeltsaken. Også hun stiller seg tvilende til om Stortinget har penger å bevilge til «miljøskandalen».

Og Grønlien Østmoe, som også er nestleder i Senterpartiet, mener Arbeiderpartiets vedtak bør bli lagt merke til, og at det får konsekvenser ved høstens kommune- og fylkestingsvalg i «det røde fylket» Hedmark.

Åmot-ordføreren er blant dem som har forståelse for at skytefeltet blir møtt med sivile ulydighetsaksjoner.

(NTB-Geir Magnusson)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media