NULL, NULL, NULL:  Det er det administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri har å gi i årets oppgjør. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NULL, NULL, NULL: Det er det administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri har å gi i årets oppgjør. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Det blir reallønnsnedgang. Garantert

Stein Lier-Hansen har ingenting å gi når Norsk Industri nå går inn i hovedoppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kampklar Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri møtte i dag pressen. Han er klinkende klar på at han ikke har noe å gi før han går inn i forhandlingene med Fellesforbundet som starter på tirsdag. Resultatet av forhandlingene setter standarden også for resten av lønnsoppgjøret både i offentlig og privat sektor.

På en pressekonferansen i ettermiddag sier Lier-Hansen blant annet:

- Det må bli et ytterst moderat oppgjør og det betyr null i sentrale tillegg.

- Det blir reallønnsnedgang. Garantert.

- Pensjonsspørsmålet har ingenting å gjøre i et lønnsoppgjør.

- Null i tillegg gjelder også for minstelønn.

Vil ha mer fleksibel arbeidtid Derimot møter han Fellesforbundet med et krav. Han vil at arbeidstakerne skal være mer fleksible når det kommer  til arbeidstid.

- Vi vil helt klart fremme krav som går på større fleksibilitet overfor hva som er normalarbeidstida på en arbeidsplass slik at vi kan ta ut større produktivitetsgevinster. Vi vil ikke at folk skal jobbe mer, men med større fleksibilitet, sier Hansen.

Han ser for seg at normalarbeidstida som i dag er i tidsrommet 7-17, kan bli for eksempel på 6-18.

Tilleggene for ubekvem arbeidstid som arbeidere ellers får når de jobber utenfor normalarbeidstiden vil i så fall falle bort. 

- Ja, det er selve poenget, presiserer Stein Lier-Hansen.


Vil ikke snakke om pensjon Konkurranseutsatt industri i Norsk Industri og Fellesforbundet starter lønnoppgjøret som i år er et hovedoppgjør. Det de kommer fram til vil bli førende for resten av oppgjørene som kommer på rekke og rad utover våren. 

LO har vedtatt at de vil ha tariffesting av pensjonspørsmålet som et av sine krav inn i oppgjøret.

- Pensjonsspørsmålet hører ikke hjemme overhode i et lønnsoppgjør, da er det ingen som ser helheten. NHO og LO kan i fredstid diskutere pensjon, sett i en større sammenheng. Men det er ikke tull når vi sier at uansett hva det er snakk om når det gjelder pensjon,  så blir det avvist.

Det er situasjonen i norsk økonomi som gjør at NHO toppene hamrer inn budskapet om et moderat oppgjør.

- Ja, det er eksempler på bedrifter som går bra: ja, det er det. Men deres lønnsøkning må tas lokalt i de lokale forhandlingene, sier Lier-Hansen.

- For god kjøpekraft At de blir reallønnsnedgang er han klar på.

- Det er ikke snakk om at det blir noen reallønnsvekst. Det er bra for vi har alt for god kjøptekraft i dette landet. Det går utover miljøet og alt annet.

- Strammeste jeg har sett NHOs representantskap vedtok sine retningslinjer for oppgjøret på onsdag.

- Denne forhandlingfullmakten er den strammeste jeg har sett så lenge jeg har vært her. Lønnsoppgjøret må bli ytterst moderat og bidra til at omstillingsevnen og konkurransekraften i norsk næringsliv bedres. Det vi si null i i generelle tilbud, understreket også Svein Oppegaard er NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, sier Svein Oppegaard.

Han sier at medlemsbedriftene har vært klare på at de heller ikke kan øke minstelønnsatsene, noe LO har vedtatt at de vil kjempe for. Oppgaard begrunnet dette med at det ville bli en for stor kostnad.

- Noe som er nytt som dere aldri har sett før er at stramme økonomiske rammer skal også gjelde for regulering av overenstkomstens. minstelønnsatser. Grunnen til dette er at vi har fått mange flere timeverk som ligger i det nedre skiktet, rundt minstelønnssatsene. Det å løfte minstelønn har en mye større økonomisk konsekvens på den økonomiske rammen. Dessuten har det en konsekvens og løfte nederst, da løfter en egentlig hele rammen. Derfor har våre bedrifter vært veldig klare på dette, sier han.