«Det blir sikkert masse klager av detta»

En av ambulansesjåførene forutså at det kom til å bli bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SE OGSÅ: Ambulansesjåfør har fortid i Boot Boys 

(Dagbladet.no): Lydloggene i saken viser at ambulansen var i Sofienbergparken maksimalt sju minutter etter at Ali Farah ble slått ned.

På pressekonferansen i går slo fylkeslege Petter Schou fast at Ali Farah sannsynligvis ikke hadde fått medisinsk behandling på stedet, slik både ambulansepersobnellet og sykehuset først hevdet.

- Her er stor grad av uoverensstemmelser mellom hva vitner forteller og hva helsepersonellet forklarer, sier Schou.

Forutser bråk

Og fylkeslegen fortsetter:

- Vi har gått detaljert gjennnom alle loggen, og har kommet til at ambulansen har vært cirka fire-fem minutter til stede i parken. Selv sier de åtte, sier Schou.

Utskrifter av samtalene mellom ambulansepersonellet på stedet og AMK-sentralen viser at en av ambulansesjåførene har forutsett at det kunne bli bråk i ettertid.

Klokka 17:21:41 ringte ambulansen til AMK. Da har de forlatt Sofienbergparken, og forklarer at pasienten har fått et slag over nesen og ligger nede.

«...blør og ynker seg og alt mulig sånn» ... «også bare reiser han seg opp og når vi tar tak i og hjelper han i armene, og så plutselig drar\'n fram snurrebassen og bare pisser over beina på meg, og bortover bilen våres.

Ordensproblem

Videre forteller at de har informert politiet om at de anser saken som et ordensproblem.

«Han skal vi ikke ha i bilen. Når han miger meg på beina, der går grensa, uansett hvor hardt slag og tenna hans har gått"...

...«Det blir sikkert masse klager av detta», sier ambulansesjåføren så.

Og aner neppe hvor rett han skal få.

Ingen av de to ambulansesjåførene har hatt tilsynssaker mot seg før. Nå risikerer de i verste fall fengselsstraff for å ha forlatt en mann i hjelpeløs tilstand.