Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det blir sørpete og ekkelt

Agder får 50-60 millimeter regn på 24 timer.

GRÅTT OG VÅTT: Stort sett hele Sør-Norge vil få nedbør og grått vær de kommende dagene. Kart: Meteorologisk Institutt
GRÅTT OG VÅTT: Stort sett hele Sør-Norge vil få nedbør og grått vær de kommende dagene. Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk Institutt har sendt ut obs-varsel for store deler av Østlandet i de kommende 24 timene. Grunnen er nok en bølge av nedbør som starter som snø og går over til regn.

- Den ligger over de britiske øyer nå og på Østlandet vil vi få litt snø i forkant av den varme lufta som er på vei og gir regn, sier Rafael Escobar Løvdahl, meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

- Det vil nok bli svært vanskelige kjøreforhold på grunn av dette mildværet. Det blir sørpete og ekkelt. I indre strøk blir det spesielt vanskelig på grunn av kuling og snøfokk i fjellet.

Nedbøren skal etter prognosene starte litt utpå ettermiddagen. Store deler av Østlandet vil få noe snø før mildværet kommer, mens Østfold får den varme lufta først og vil få regn med en gang.

50-60 mm. regn Utover dagen i morgen vil været klarne opp en god del før nok et nedbørsområde nærmer seg fra vest.

- Vi får håpe det drøyer litt, men det spøker for klarvær ved midnatt. Det vil skye over og komme nedbør utover natta. I Agder blir det nesten garantert grått, mens Oslo kan ha et lite håp om klarvær til rakettoppskytningen, sier Løvdahl.

Agder-fylkene ser i tillegg ut til å få en uvanlig vått nyttårsfeiring.

- Fra i dag ettermiddag og utover morgendagen har vi sendt ut obs-varsel om mye nedbør. Det er ventet 50-60 millimeter regn på 24 timer, og det er mye, sier Løvdahl.

Han forteller at det i natt også kan bli forbigående liten storm utsatte steder langs kysten i hele Sør-Norge.

- De som vet de ligger utsatt til bør være forberedt på litt vær, sier meteorologen.

Første nyttårsdag er ofte en travel dag på veiene, men det grå været fortsetter og meteorologen advarer mot glatte veier og vanskelige kjøreforhold også denne dagen.

- Du må se det litt an, men det kan bli glatte veier, spesielt på vei ned fra fjellområdene. Langs kysten kommer nedbøren for det meste som regn, mens steder som Hemsedal og Hovden vil få snø.

Bedre i nord Nordlendingene ser ut til å bli hakket heldigere enn Sør-Norge på nyttårsaften og i dagene etter. Store deler av landsdelen får lite skyer og ganske pent vær.

- I morgen ser det stort sett ganske bra ut for rakettværet. Det blir noe regn og sludd lengst sør i Nordland og noe skyer og snø lengst øst i Finnmark, men ellers er det bra, sier Unni Thomsen ved værvarslinga i Nord-Norge.

Hun forteller imidlertid at fralandsvinden vil gi en del kraftig vind og kuling utsatte steder.

- Det samme været ser ut til å fortsette første nyttårsdag og i dagene framover - det blir ganske fint, sier Thomsen.

Temperaturene vil også synke noe når klarværet kommer. Troms og Finnmark vil få temperaturer på rundt 10-15 minusgrader, mens gradestokken vil ligge på plussida flere steder i Nordland.

BEDRE I NORD: I morgen vil været bli bedre i store deler av Nord-Norge. Det vil blåse friskt mange steder, men det er for det meste meldt klarvær. Kart: Meteorologisk Institutt
BEDRE I NORD: I morgen vil været bli bedre i store deler av Nord-Norge. Det vil blåse friskt mange steder, men det er for det meste meldt klarvær. Kart: Meteorologisk Institutt Vis mer