- Det blir spennende å høre 12-åringene forklare seg foran foreldrene

Guttene og de fornærmede samles til oppvaskmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rekke kvinner har valgt å anmelde guttegjengen som skal ha antastet et tosifret antall kvinner i Sofienbergparken i Oslo lørdag kveld.

Nå inviterer politiet til et stormøte der de som ønsker det kan møte for å snakke ut om det som skjedde.

- Vi føler vi har god oversikt over alle guttene som skal ha vært med på dette. De møter med sine foreldre i et møte der de kvinnene som ønsker det kan være med. Det blir et slags oppvaskmøte, sier politioverbetjent Geir Tveit ved Forebyggende tjeneste i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Fire gutter ble tatt på stedet lørdag kveld. Det var 24 år gamle Mariann Steiro som fikk politiet til å reagere. Tveit sier at alle guttene er under 15 år. Derfor kommer saken til å bli henlagt.

- Men dette er en alvorlig sak. De fornærmede kvinnene har hatt en svært ubehagelig opplevelse. Derfor føler vi at det er viktig at kvinnene blir fulgt opp, sier han.

Møtet skal etter planen holdes i midten av neste uke.

- Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd. Foreldrene til guttene får snakket sammen og møtt hverandre, sier politioverbetjenten, som er spent på hvordan møtet vil gå.

- Jeg er spent på hvordan en 12 år gammel gutt skal forklare hvorfor han og resten av gjengen dro av genseren og BHen til en kvinne, med deres foreldre ved sin side, sier Tveit til Dagbladet.no.

- Det blir spennende å høre 12-åringene forklare seg foran foreldrene

Han er også nysgjerrig på å finne ut om det var noen baktanker ved handlingene og om guttene ønsket noe mer ut av overfallene.

- Også de kvinnene vi har snakket med så langt er positive til et slikt møte, sier Tveit.

Politiet vil bruke dagene frem til stormøtet til å få informert alle som er involvert i saken, slik at alle som ønsker det skal få møte opp.

OPPVASKMØTE: politiet inviterer til stormøte mellom de unge guttene, foreldrene deres og kvinnene som ble antastet ved Sofienbergparken i Oslo lørdag kveld.