- Det blir stadig farligere

DVB frykter for kildenes sikkerhet. Se video her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ferske videoklipp ble i dag smuglet ut fra Burma. Klippene, som Dagbladet.no har fått tilgang til fra Democratic Voice og Burma, viser kampene i Rangoon i går ettermiddag, da et ukjent antall sivile demonstranter og munker ble drept.

Dette er videoer tatt av DVBs hemmelige kilder i landet. De nådde radiostasjonens lokaler i Oslo i dag tidlig, og vil nå bli sendt per satellitt tilbake inn i landet, for å opplyse burmeserne om hva som egentlig skjer i landet.

Farlig arbeid 

Det er rundt 50 personer som sanker informasjon for radiostasjonen. Det er farefullt arbeid, og de som sitter i Oslo er i konstant bekymring.

- Vi er veldig bekymret. Særlig nå når det tar lengre tid å få ut materialet. Det betyr at myndighetene har mer tid til å spore sendingene og finne ut av hvor de blir sendt fra, sier sjefsredaktør Aye Chan Naing til Dagbladet.no.

Assisterende sjefsredaktør forklarer at det i de siste dagene har vært problematisk å få materiale ut av Burma, fordi kommunikasjonsmulighetene har vært svært reduserte.

- Myndighetene har så godt som lagt ned hele kommunikasjonssystemet. I dag kuttet de internettilgangen fullstendig for en periode, men de er selv avhengige av nettilgangen, så de har nå åpnet det igjen, med begrenset hastighet. Mobilnettet er også nede med jevne mellomrom, sier Khin Muang Win.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer