- Det blir stadig farligere

DVB frykter for kildenes sikkerhet. Se video her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ferske videoklipp ble i dag smuglet ut fra Burma. Klippene, som Dagbladet.no har fått tilgang til fra Democratic Voice og Burma, viser kampene i Rangoon i går ettermiddag, da et ukjent antall sivile demonstranter og munker ble drept.

Dette er videoer tatt av DVBs hemmelige kilder i landet. De nådde radiostasjonens lokaler i Oslo i dag tidlig, og vil nå bli sendt per satellitt tilbake inn i landet, for å opplyse burmeserne om hva som egentlig skjer i landet.

Farlig arbeid 

Det er rundt 50 personer som sanker informasjon for radiostasjonen. Det er farefullt arbeid, og de som sitter i Oslo er i konstant bekymring.

- Vi er veldig bekymret. Særlig nå når det tar lengre tid å få ut materialet. Det betyr at myndighetene har mer tid til å spore sendingene og finne ut av hvor de blir sendt fra, sier sjefsredaktør Aye Chan Naing til Dagbladet.no.

Assisterende sjefsredaktør forklarer at det i de siste dagene har vært problematisk å få materiale ut av Burma, fordi kommunikasjonsmulighetene har vært svært reduserte.

- Myndighetene har så godt som lagt ned hele kommunikasjonssystemet. I dag kuttet de internettilgangen fullstendig for en periode, men de er selv avhengige av nettilgangen, så de har nå åpnet det igjen, med begrenset hastighet. Mobilnettet er også nede med jevne mellomrom, sier Khin Muang Win.


Færre demonstranter


I dag er det færre demonstranter i gatene. Dette gjør det vanskeligere for de rundt 50 kildene som skal være DVBs øyne og ører.

- Med færre folk i gatene er det vanskeligere å gjemme seg i mengden. Soldatene vil være på utkikk, sier Naing.

I dag har protestene fortsatt, trass de blodige sammenstøtene i går.
Myndighetene bekrefter i dag at 30 personer er drept, øyenvitneskildringer vitner om et langt høyere tall. Også Australias ambassadør i landet antar dødstallene er langt høyere enn det myndighetene opplyser.