PÅ LÅVEN: Ragnar B. Abrahamsen ble funnet død på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland 4. januar i år.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
PÅ LÅVEN: Ragnar B. Abrahamsen ble funnet død på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland 4. januar i år. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Det blir svart etterpå

Knut Arne Thorkildsen husker lite etter drapet på Ragnar B. Abrahamsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Før lunsj startet Knut Arne Thorstensen sin forklaring om drapet på Ragnar B. Abrahamsen. Han ble funnet død sent på kvelden 3. januar 2008 i låven på Vollheim gård.

Ifølge aktor Thorbjørn Klundseters innledningsprosedyre mandag ble Abrahamsen blant annet drept fordi han oppførte seg truende. Han skulle også ha ødelagt en pyntegjenstand som tilhørte Berit Thorstensen.

Forklaringene spriker
- Vi er litt usikker på hvilken gjenstand det dreier seg om. Det kan ha vært en elefant eller noe lignende, men forklaringene spriker. Uansett har den antageligvis ikke hatt noe verdi i det hele tatt, sa Klundseter til Aftenposten.no mandag.

Ifølge tiltalen skal Berit og Knut Arne Thorstensen sammen med Knut Keiko Rønningen Kaasastul ha snakket om å ta livet av Abrahamsen. Dette skjedde torsdag 27. desember 2007. Deretter fikk Knut Arne Thorstensen beskjed av storesøster Berit om å hente en rifle som han leverte til medtiltalte Ole Kristian Bjørnsen.

Drept på låven
Fredag 28. desember ble Abrahamsen drept i låven på gården. Dommer Helle Rolstad oppfordrer Thorstensen til å forklare seg fritt om drapsdagen. Men han husker ikke mye. Han forteller at Ragnar og Bjørnsen er ute for å lete etter villkatter

 

- Jeg vasket opp på kjøkkenet etter en valp som hadde gjort fra seg på gulvet. Han forklarer at Berit fikk en telefon fra stefaren. Så gikk Knut Arne på toalettet for å sette en sprøyte.

Når han kommer ut er Berit ferdig i telefonen. Så går han på kjøkkenet for å ta en røyk. Der sitter Berit og Keiko.

Lette etter villkatter
- Berit spør om jeg ikke skulle ut og hjelpe med å finne noen katter. Når jeg tar på jakka og går ut kommer jeg til branntomta og da er Ole Kristian og Ragnar ved låvebrua. Der blir jeg plystra på. Når jeg spør om jeg skulle hjelpe til svarer jeg ja. Når jeg beveger meg mot låvedøra er dem ganske kjapt der nede før jeg kommer ned. I det jeg kommer ned til låvedøra hører jeg et dunk, som om det er noen som detter. Når jeg beveger meg inn ser jeg ryggen til Ole Kristian. Når jeg kommer inn flytter Ole Kristian seg litt og da så jeg Ragnar lå på gulvet, sier Knut Arne Thorstensen i retten.

Han forteller at han sjekker pulsen til Abrahamsen.

- Jeg spurte Ole Kristian om Ragnar var død og fikk beskjed om å sjekke pulsen hans. Etter det sa jeg at den slo og fikk beskjed om å flytte meg. Da gikk Ole Kristian to skritt nærmere og fyrte av to skudd i hjerteregionen og et til i hodet. Etter det fikk jeg beskjed om å sjekke pulsen igjen. Da jeg hadde gjort det gikk vi gjennom lommene til Ragnar. Ole Kristian fant noe penger og en hodelykt. Etter at vi hadde gjort det gikk vi ut fra låven igjen, forklarer Knut Arne Thorstensen.

- Da vi kom til toppen av hundegården og litt på framsiden kom Keiko oss i møte. Så husker jeg ikke hvem som sa at nå er det gjort. Om det var meg eller «OK». Vi tre går da sammen inn på kjøkkenet og akkurat hva som skjer husker jeg ikke, men på et eller annet tidspunkt går jeg og Keiko ut på låven for å sjekke Ragnar en gang til, forteller Knut Arne Thorstensen i retten.

- Etterpå legger Keiko høy over Ragnar. Etter det husker jeg ikke så mye. Det blir svart og jeg tar en tur til Oslo for å kjøpe stoff, sier Knut Arne Thorstensen.