Sogneprest Torbjørn Brøske er forberedt på at det blir svært tung å forberede begravelsene til de to forulykkede niåringene. Foto:Erik Hattrem/Dagbladet
Sogneprest Torbjørn Brøske er forberedt på at det blir svært tung å forberede begravelsene til de to forulykkede niåringene. Foto:Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Det blir to tunge begravelser

Det vil bli en fryktelig tung prosess å forberede begravelsen til Nicoline (9) og Mona (9). - Jeg merker at folket rundt om har en ektefølt medsorg for de pårørende, forteller sognepresten til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSUND (Dagbladet):
Sognepresten som også er kontaktperson utad for familien til Nicoline Brattøy Løvik, er forberedt på at veldig mange mennesker vil ta del i de to begravelsene neste uke. Mandag klokken 12 bisettes Mona Holsæter Fjelnes (9) og tirsdag klokken 13.30 skal sogneprest Torbjørn Brøske stede til hvile Nicoline Brattøy Løvik (9).

- Vi har begynt forberedelsene og det er ingen tvil om at dette vil bli en svært tung prosess, forteller han til Dagbladet.

Vil kontakte skolen
De to niåringene gikk i samme klasse ved Dalabrekka barneskole. Bare det at jentenes medelever må delta i to opprivende avskjedsstunder, gjør at forberedelsene får ekstra mye oppmerksomhet.

- Det kreves ekstra årvåkenhet rundt slike uvendtede dødsfall. Spesielt når det er to unge mennesker. Jeg kommer nå til å kontakte skolen for å sette dem inn i forberedelsene. Siden alle begravelser er åpne og offentlige, regner vi med at mange vil komme for å ta en siste avskjed med Mona og Nicoline, forteller han.

Sognepresten har de siste dagene hatt tett kontakt med familien. Han forklarer at han fungerer som en samtalepartner familien kan gå sammen med mot begravelsen.

- Familien forstår jo at mediene skriver om denne saken. De har jo selv lest om andre tragedier tidligere. Men det er klart at det blir veldig sterkt og overveldende når en ulykker rammer dem selv. Som prest har jeg både erfaring og en avstand til de pårørende som kan være med å hjelpe, avslutter Brøske.