- Det blir ulevelig

Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen frykter en ny flyktningbølge fra Ukraina i løpet av vinteren.

- ULEVELIG: Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen tror at forholdene i Ukraina vil forverres betydelig i løpet av vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
- ULEVELIG: Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen tror at forholdene i Ukraina vil forverres betydelig i løpet av vinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen sier mandag til Reuters at han venter en ny flyktningbølge med hundretusenvis av ukrainske flyktninger idet forholdene i Ukraina blir «ulevelige» i løpet av vinteren.

- Ingen vet hvor mange, men det vil være hundretusener siden den grusomme og ulovlige bombingen av sivil infrastruktur gjør livet ulevelig på altfor mange steder, sier Egeland.

PUTIN: Russland hevder at Putin har besøkt Krim-brua etter eksplosjonen i høst. Nå sår innenriksministeren i Ukraina, Anton Gerashchenko, tvil. Vis mer

I høst har Russland systematisk angrepet kritisk sivil infrastruktur over hele Ukraina. Russiske kamikaze-droner, raketter og kryssermissiler har skadd eller ødelagt over halvparten av det ukrainske energinettet.

Rullerende strømbrudd over hele Ukraina har for lengst blitt dagligdags. I møte med en kald vinter, kan det bli katastrofalt for den ukrainske sivilbefolkningen.

- Jeg frykter at krisen i Europa vil bli dypere og at den vil overskygge kriser andre steder i verden, sier Egeland videre.

I tillegg til å angripe Ukrainas strømnett, har Russland også bombet fjernvarmesentraler, togstasjoner og sykehus. Regelmessig blir også boligblokker rammet av bombeangrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer