Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det bommet akkurat på drosja mi

Heathrow stengt etter nødlanding. Seks personer skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HEATHROW/OSLO (Dagbladet.no): All trafikk på flyplassen Heathrow er stanset etter at et British Airways-fly nødlandet utenfor rullebanen.

- Flyet kom inn for landing, og bommet akkurat på taket på drosjen min. Så traff det rullebanen. Vrakrester fløy gjennom lufta. Det kom et stort smell, og flyet skrenset sidelengs, sier drosjesjåfør John Rowland til BBC.

- Hjulene på flyet kollapset, og dørene fløy opp, forteller han.

Flyet er en Boeing 777, eid av British Airways, som kom fra Beijing.

- Bunnen av flyet traff bakken, noe som førte til at det oppstod en stor røyksky, forteller Nick Gray, som også var vitne til ulykken. 

Fernando Pardo var en av passasjerene på ulykkesflyet.

- Det var ikke noe som tydet på at det var problmer før vi traff bakken. Alt skjedde så fort, det var ingen som rakk å få panikk, sier han til BBC.


- Veier stengt 
 

Dagbladets korrespondent i London er på stedet. Han forteller at store deler av flyplassen er sperret av. Flyet ligger fortsatt på rullebanen. Alle nødutgangene er åpne, og flere brannkjøretøy er i beredskap ved siden av flyet.

image: - Det bommet akkurat på drosja mi

Et øyenvitne forteller til Dagbladet at det virket som om det var en feil med landingshjulet.

- Flyet var i ferd med å gå inn for landing. For meg virket det som om landingshjulet låste seg, sier øyenvitnet til Dagbladet.no.

Flere av veiene til Heathrow er nå stengt av. Flyene som skulle lande på den sørlige rullebanen er blitt dirigert om. Flere av disse flyene lander nå på Gatwick, Luton eller Stansted. Frustrerte flypassasjerer må belage seg på store forsinkelser. 

På den nordlige rullebanen går trafikken som normalt.

Seks skadd

Alle de 136 passasjerene, samt de 16 personene i besetningen, ble raskt evakuert. Seks personer er sendt til sykehus for  behandling av lettere skader, skriver BBC. Flyet fikk skader på understellet, høyre motor og begge vingene, melder Sky News.

- Hvis det skjedde noe galt med flyet må det ha skjedd i siste minutt før det landet, det ble aldri varslet om noen nødsituasjon, sier David Bowden, tv-kanalens reporter.

Rundt klokka 15 var trafikken i gang igjen på flyplassen. 

Passasjerene forlot flyet via nødutgangene der seks ambulanser og flere brannbiler sto klare.  De som satt ombord i et annet fly på rullebanen ble beordret inn i et bygg like i nærheten.

NØDLANDET: Et British Airways-fly på vei fra Beijing til London måtte nødlande på Heathrow i ettermiddag. Foto: REUTERS
NØDLANDET: Et British Airways-fly på vei fra Beijing til London måtte nødlande på Heathrow i ettermiddag. Foto: REUTERS Vis mer

Ïngen terror

Statsminister Gordon Brown var ombord et annet fly som skulle fra London til Beijing, men som ikke kunne ta av da flyplassen ble stengt. Sky news melder at dette flyet nå har fått ta av fra flyplassen.

Det er ingenting som tyder på at det ligger noen terrorhandling bak dette, sier Scotland Yard til Sky News.

SAS rammet

SAS har allerede kansellert to flyavganger fra Oslo Lufthavn Gardermoen, som følge av ulykken på Heathrow i London i ettermiddag. To andre avganger er foreløpig utsatt i påvente av mer informasjon.

To-tre hundre SAS-kunder rammes av ulykken.

- Vi har kansellert avgang SK 811 fra Oslo som skulle lette 17.10. Også avgang SK 812 fra London senere i kveld er dermed kansellert, sier pressetalsmann Thomas Midteide i SAS til Dagbladet.no.

Avgangene SK 809 som skulle lette 15.05 er foreløpig utsatt minst to timer, og dermed blir returavgangen SK 810 tilsvarende forsinket.

- Vi vil nå finne alternative måter å få passasjerene til og fra London på, sier Midteide.

<B>HER ER HJULET</B>: Et av flyhjulene landet bortenfor selve flyet.
<B>RYKKET UT</B>: Flere brannbiler rykket ut til ulykkesstedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media