- Det bør ikke være noen tvil om at det er tryggere med el-bil, enn en bil drevet av en stor tank med meget brannfarlig væske

Tesla-sjefen slår tilbake etter at brann-video spredte seg på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tesla-sjef Elon Musk skriver i et lengre innlegg på Tesla Motors egne nettsider om hva som egentlig skjedde da «super-el-bilen» Tesla Model S tok fyr.

Og det er det nok en god grunn til at han gjør - etter at selskapet fikk en kraftig smell på børsen etter at en video av brannen spredte seg som ild i tørt gress på nettet.

- Verre om det hadde vært bensinbil Musk forteller i innlegget at bilen ble truffet av en stor metall-gjenstand som skal ha falt fra en semi-trailer, og at denne gikk under bilen og traff et batteri. Han forteller at gjenstanden traff bilen traff bilen i en kraft som tilsvarer 25 tonn.

Videre opplyser han han at brannen aldri kom inn i passasjerrommet, og at bilen har en mekanisme som leder flammene i retning veien og bort fra kjøretøyet.

Han understreker at føreren kom fra ulykken uskadd, og mener resultatet hadde vært langt verre dersom noe liknende skulle skjedd en vanlig bensinbil, blant annet fordi bilen har 16 batterimoduler med brannvegger i mellom.  

- For kunder som er redde for brannfare bør det være absolutt ingen tvil om at det er tryggere å drive en bil med batteri enn en stor tank med svært brannfarlig væske, avslutter Musk.

- Bildene på internett overdriver I innlegget har de også lagt ved en e-postkorrespondanse med den forulykkede kunden, som identifiseres som Robert Carlson.

- Takk for støtten. Jeg er helt enige med deres vurderinger så langt, skriver Carlson i en mail til Tesla Motors.

- Batteriene gjennomførte en kontrollert brann som bildene på internett virkelig overdriver, skriver han videre.

Han skriver også at han fremdeles er fan av bilen og gleder seg til å komme seg tilbake bak rattet, og opplyser at Tesla også har gitt han mulighet til å låne en bil.