- Det bør være jævlig vanskelig å være muslimsk talsperson

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold vil ikke høre snakk om at norske mediers dekning er ensidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener de muslimske talspersonenes kritikk av norske medier er uberettiget og at de har seg selv å takke.

- Den dagen de muslimske talspersonene får et mandat til å ta utvetydig avstand fra temaer som terrorisme, kvinneundertrykking og æresdrap, så vil det ikke være et problem å være muslimsk talsperson, påpeker Kokkvold.

Han understreker at det norske samfunnet generelt er tolerant med tanke på minoriteter, men at det ikke kan forventes at mediene tar på disse temaene med silkehansker.

- Det bør ikke være rom for toleranse på disse punktene. Jeg etterlyser klar tale fra de muslimske miljøene i forhold til omstridte temaer. Så lenge de ikke kommer med det, bør det være jævlig vanskelig å være muslimsk representant.

Men Kokkvold er enig i at det til tider har vært mye negativ fokus på innvandrermiljøer. Ifølge Kokkvold er dette en stor utfordring for norske mediehus.

- Norske medier dekker i for stor grad problemene i innvandrermiljøer. Kunnskap om disse miljøene har vært altfor dårlig blant norske journalister. Vi trenger derfor bedre kvalifisert dekning, innrømmer generalsekretæren.

Han trekker frem dekningen av Rahila-saken som et godt eksempel på hvor viktig det er å få journalister med minoritetsbakgrunn inn i norske medier.

- Rahila-saken har jo vist hvor viktig det er med bakgrunnskunnskap og kontakter i innvandrermiljøet. Derfor er det veldig positivt at flere og flere medier ansetter andregenerasjons innvandrere, sier Kokkvold.

BØR VÆRE VANSKELIG:  Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold Foto: HEIKO JUNGE
BØR VÆRE VANSKELIG: Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold Foto: HEIKO JUNGE Vis mer