REGNBYGER: Bor du i Sør-Norge vil du mest sannsynlig ha god bruk for paraply denne uka. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REGNBYGER: Bor du i Sør-Norge vil du mest sannsynlig ha god bruk for paraply denne uka. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Været

Det bøtter ned - men for disse blir det sommerhelg

Til sørlendingen: Fram med paraplyen. Til nordlendingen: På med solbrillene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regn har preget været mange steder i Sør-Norge onsdag - og det stopper ikke der.

Støvlene og paraplyen ser det ut til at du får bruk for resten av uka også.

I gjennomsnitt kan det komme opp mot 20-30 millimeter nedbør, og så mye som 50 millimeter på det meste onsdag og natt til torsdag.

REGN OG SOL: Sør-Norge får det verste været denne uka, mens nordlendingene kan kose seg med oppholdsvær og sol. Foto: NTB Scanpix og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REGN OG SOL: Sør-Norge får det verste været denne uka, mens nordlendingene kan kose seg med oppholdsvær og sol. Foto: NTB Scanpix og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er ganske mye vann, så det kan bli ganske vått mange steder, sier John Smiths, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Sommer i nord

De som derimot ikke trenger å ta fram sydvesten er nordlendingene.

Solbrillene kan imidlertid være lure å ha.

Tirsdag var det 17 grader i Tromsø, og det ser ut til at temperaturen skal holde seg fram til helga. Torsdag kommer også sommersola - med høye temperaturer.

- I periodevis vil det bli pent vær i Nord-Norge. Temperaturene vil ligge rundt 15 til 20 grader. Fralandsvinden hjelper til med det, så vi kan si de får et snev av sommer, sier meteorolog John Smiths.

10 grader i sør

Det er lavtrykket som ligger ved Sør-Norge som er årsaken til det dårlige været. De områdene som er mest utsatt for regn torsdag er østafjells og Trøndelag, mens fredag kommer regnet på de sørligste delene av landet: Agder, Telemark og Vestfold.

Fredag vil været i Trøndelag bedre seg, også til dels i Møre og Romsdal.

Temperaturen er heller ikke noe for østlendingene, sørlendingene og vestledningene å rope hurra for. I Sør-Norge vil for det meste bli 10 til 15 grader hele uka, og blir det mer enn det, er det bonus.