- Det brant i hendene, jeg måtte hoppe

Akrobaten Curtis (56) sekunder fra å få hele veggen over seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som på akrobatisk vis berget seg ut fra 5. etasje i et overtent nybygg i Houston tirsdag, vil ikke høre snakk om noen helterolle i forbindelse med branndramaet.

- Det er brannmannskapet som er helter. Hvis de ikke hadde vært der så kjapt med stigebil, hadde ikke jeg stått her nå, sa Curtis Reissig da han møtte media i hagen utenfor sitt eget hus et døgn seinere.

Den 56 år gamle byggelederen slapp fra infernoet med noen svimerker på nesa og hendene.

- Hvis han hadde blitt der oppe særlig lenger, ville han fått tredje grads forbrenning, sier en av redningsmennene fra brannvesenet i Houston, Brad Hawthorne. Han var ute på stigen og tok i mot Reissig fire etasjer over gateplan.

Veggen raste «Forbrenning» uansett grad er et kraftig understatement.  Sekunder etter at Reissig hadde hoppet ut på brannstigen, raste veggen i 5.etasje over verandaen i etasjen under, dit 56-åringen hadde kommet seg ned.

 SVIDD PÅ NESA:  Byggeleder Curtis Reissig (56) forteller om brannen til amerikanske medier utenfor sitt eget hus i Houston.Foto: Juan A. Lozano, AP/NTB Scanpix.
SVIDD PÅ NESA: Byggeleder Curtis Reissig (56) forteller om brannen til amerikanske medier utenfor sitt eget hus i Houston.Foto: Juan A. Lozano, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Det sammenraste bygget skulle bli luksusleiligheter når det var ferdig innvendig. Byggeleder Curtis Reissig satt ute på et stillas med lunsjen da han oppdaget en «liten» brann i inne den tomme etasjen bak seg.

- Jeg gikk opp på taket, fant et brannslokkingsapparat og gikk inn 5. etasjen. Men brannen hadde tatt fullstendig av. Det eneste jeg så gjennom røyken var ett av vinduene. Da jeg ikke fikk åpnet det i første forsøk, var jeg redd det var for seint allerede. Det sved i øyne og halsen, og jeg trodde jeg skulle blitt kvalt, fortalte Curtis Reissig om opplevelsen.

Flammene kom etter Han fikk åpnet vinduet og berget seg ut på verandaen. Men flammene kom etter, og hans eneste sjanse var å svinge seg ned på verandaen i etasjen under.

Videoen viser 56-åringens akrobatiske bevegelse.

- Jeg hadde planlagt en sving til, men måtte slippe etter den første. Det brant i hendene, forklarte byggelederen.

 RESTENE:  Nærmere 200 brannmenn jobbet med å slokke brannen i det halvferdige leilghetskomplekset i Houston i Texas. Den fem etasjer høye bygningen til om lag 300 millioner kroner raste sammen - mirukaløst uten at noen omkom. Foto: Donna Carson, Reuters/NTB Scanpix.
RESTENE: Nærmere 200 brannmenn jobbet med å slokke brannen i det halvferdige leilghetskomplekset i Houston i Texas. Den fem etasjer høye bygningen til om lag 300 millioner kroner raste sammen - mirukaløst uten at noen omkom. Foto: Donna Carson, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Brannårsaken er ikke fastslått. Ifølge flere amerikanske lokalmedier har vitner fortalt at de så flammer under sveising på taket.

 VEGGEN KOM ETTER:   Sekunder etter at Curtis Reissig hadde kommet seg ut på brannstiggen (underst) raste veggen ut. Karen Jones, som jobber på kontor på den andre siden av gata, fanget den høydramatiske situasjonen med sitt mobilkamera. Foto: Karen Jones, AP/NTB Scanpix.
VEGGEN KOM ETTER: Sekunder etter at Curtis Reissig hadde kommet seg ut på brannstiggen (underst) raste veggen ut. Karen Jones, som jobber på kontor på den andre siden av gata, fanget den høydramatiske situasjonen med sitt mobilkamera. Foto: Karen Jones, AP/NTB Scanpix. Vis mer