Det brenner fremdeles i engelsk tunnelen

Brannmenn slukker brann i godstog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunnelen mellom Storbritannia og Frankrike var fortsatt stengt fredag mens brannmannskaper forsøkte å slukke en brann på et godstog.

Om lag 300 britiske og franske brannmenn deltar i slukningsarbeidet. I løpet av natten skal de ha fått kontroll over flammene, men det brenner fortsatt, og slukningsarbeidet fortsetter i den glohete tunnelen.

Sjefen for Eurotunnel, Jacques Gounon, håper likevel at deler av tunnelen vil kunne gjenåpnes allerede fredag, selv om brannen ikke er helt slukket.

- Uten å gi noen løfter tror jeg at vi vil kunne oppnå halv kapasitet i løpet av dagen, sier Gounon. Han understreker at den nordlige tunnelen trolig vil være stengt i flere uker, men at den sørlige er helt intakt.

Brannen brøt ut om bord på godstoget torsdag. Seks personer fikk lettere skader, mens til sammen 32 personer, de aller fleste lastebilsjåfører, ble evakuert gjennom en sikkerhetstunnel som går parallelt med togtunnelen.

Toget fraktet lastebiler, og brannen skal ha brutt ut da en trailer med kjemikalier tok fyr.

NTB

OMDIRIGERES: Trafikken må omdirigeres siden det fremdeles brenner i et godstog i tunnelen under Den engelske kanal. Foto: SUZANNE PLUNKETT/SCANPIX
OMDIRIGERES: Trafikken må omdirigeres siden det fremdeles brenner i et godstog i tunnelen under Den engelske kanal. Foto: SUZANNE PLUNKETT/SCANPIX Vis mer