- Det brenner i gangen!

51 ble evakuert. Noen hevder brannalarmen ikke virket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle beboerne ble evakuert, noen i bare nattøyet, da det brøt ut brann i en boligblokk ved Sollerud stasjon på Ulleren i Oslo sent i går kveld.

Reddet alle

Fire personer ble kjørt til legevakta for behandling. En 24 år gammel kvinne og hennes ett år gamle sønn, samt en 29 år gammel kvinne og en 35 år gammel mann, ble behandlet for mistanke om røykforgiftning.

Flere av beboerne fortalte Dagbladet i natt at røykvarslerne i blokka ikke virket. Det var skrikene fra en psykisk utviklingshemmet kvinne som bor i blokka som førte til at brannen ble oppdaget.

- Hun reddet oss alle, sier 14 år gamle Mortaza Lami. Han og familien hans kom seg ut etter at de hørte ropene.

- Jeg hørte at hun ropte fra verandaen: «Det brenner i gangen!» Jeg kom meg ut, og oppdaget at det var røyk i oppgangen der jeg bor. Jeg løp ut og fikk varslet de andre i min oppgang, forteller May-Lis Vig, som bor i B-oppgangen.

Det er i alt tre innganger i blokka.

Undersøker feil

Brannen startet i følge operativ uteleder Jan Erik Hauge i Oslo-politiet i det elektriske anlegget i kjelleren i A-inngangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer