Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det brenner i gangen!

51 ble evakuert. Noen hevder brannalarmen ikke virket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle beboerne ble evakuert, noen i bare nattøyet, da det brøt ut brann i en boligblokk ved Sollerud stasjon på Ulleren i Oslo sent i går kveld.

Reddet alle

Fire personer ble kjørt til legevakta for behandling. En 24 år gammel kvinne og hennes ett år gamle sønn, samt en 29 år gammel kvinne og en 35 år gammel mann, ble behandlet for mistanke om røykforgiftning.

Flere av beboerne fortalte Dagbladet i natt at røykvarslerne i blokka ikke virket. Det var skrikene fra en psykisk utviklingshemmet kvinne som bor i blokka som førte til at brannen ble oppdaget.

- Hun reddet oss alle, sier 14 år gamle Mortaza Lami. Han og familien hans kom seg ut etter at de hørte ropene.

- Jeg hørte at hun ropte fra verandaen: «Det brenner i gangen!» Jeg kom meg ut, og oppdaget at det var røyk i oppgangen der jeg bor. Jeg løp ut og fikk varslet de andre i min oppgang, forteller May-Lis Vig, som bor i B-oppgangen.

Det er i alt tre innganger i blokka.

Undersøker feil

Brannen startet i følge operativ uteleder Jan Erik Hauge i Oslo-politiet i det elektriske anlegget i kjelleren i A-inngangen.

Alle de fire etasjene i oppgangen ble raskt fylt av røyk. Samtlige beboere i denne delen av bygningen måtte evakueres av brannvesenet. Brannvesenet ga beboerne gassmasker for å beskytte dem mot røyken.

Beboerne i de to andre oppgangene kom seg for det meste ut på egen hånd.

- Mange kom ut med håndkler foran munnen, forteller Lami.

Opprørt

I oppgang A, der brannen startet, bor det flere psykisk utviklingshemmede personer.

- Det gjorde at vi en stund var usikre på om alle hadde kommet seg ut. For sikkerhets skyld gikk brannvesenet inn og sjekket hver eneste leilighet, sier Hauge.

De evakuerte beboerne ble henvist til trikkeholdeplassen, der det etterhvert kom en trikk de fikk sette seg inn i.

Flere hadde løpt ut i bare natttøy, noen var barbeint. En del var opprørt og tydelig preget av situasjonen.

Beboere Dagbladet snakket med var oppgitt over huseieren, boligbyggelaget USBL og de forrige eierne, Oslo kommune.

- Det er ingen bombe at det begynner å brenne her. Vi har flere ganger forsøkt å si fra både til kommunen og til de nye eierne om at det elektriske anlegget ikke er bra. Men ingen ting er blitt gjort, sier en sint beboer, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Boligbyggerlaget overtok bygget fra kommunen 1. januar i år. Alle leilighetene er utleid. Etter det Dagbladet forstår brukes en del av leilighetene som kommunale leiligheter.

JOBBET LENGE:</B> Mannskaper fra Oslo brannvesen jobbet ved blokka i flere timer i natt. I dag starter etterforskningen for å finne brannårsaken.
HØRTE SKRIK:</B> Jørgen Jensen (13) og Mortaza Lami (14) hørte en kvinne skrike og skjønte at det brant.<br>- Hun reddet oss alle, sier Mortaza Lami
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media