Det brenner i vogntog i Måbøtunnelen

I Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skal være brann i et vogntog i Måbøtunnelen i Hordaland. Det melder operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Litt etter klokka halv ni skrev han i en pressemelding at sjåføren av vogntoget er ute av tunnelen, og at han er uskadd.

- Det er per nå ikke noe som tyder på at det er folk inne i tunnelen. Brannvesenet har vært gjennom tunnelen, og det er ingen andre biler.

- Ifølge sjaføren skal brannen ha startet 200 meter inne i tunnelen fra vestsiden. Sjåføren tok seg ut på østsiden, skriver han.

Ifølge TV 2 skal det ha blitt hørt eksplosjoner på stedet, og Bergensavisen skriver at det ikke er vifter i tunnelen som kan blåse ut røyken.

Måbøtunnelen er 1893 meter lang, og ligger på riksvei 7 i Eidfjord kommune i Hordaland. Den er den lengste av de fire tunnelene i Måbødalen.

Like etter klokka 19.30 meldte Vegtrafikksentralen på Twitter at tunnelen er stengt på grunn av bilbrann.

I den samme tunnelen mistet 16 mennesker livet i 1988 da en buss med svenske skolebarn og foreldre kolliderte i fjellveggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer