Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det brenner i vogntog i Måbøtunnelen

I Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skal være brann i et vogntog i Måbøtunnelen i Hordaland. Det melder operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Litt etter klokka halv ni skrev han i en pressemelding at sjåføren av vogntoget er ute av tunnelen, og at han er uskadd.

- Det er per nå ikke noe som tyder på at det er folk inne i tunnelen. Brannvesenet har vært gjennom tunnelen, og det er ingen andre biler.

- Ifølge sjaføren skal brannen ha startet 200 meter inne i tunnelen fra vestsiden. Sjåføren tok seg ut på østsiden, skriver han.

Ifølge TV 2 skal det ha blitt hørt eksplosjoner på stedet, og Bergensavisen skriver at det ikke er vifter i tunnelen som kan blåse ut røyken.

Måbøtunnelen er 1893 meter lang, og ligger på riksvei 7 i Eidfjord kommune i Hordaland. Den er den lengste av de fire tunnelene i Måbødalen.

Like etter klokka 19.30 meldte Vegtrafikksentralen på Twitter at tunnelen er stengt på grunn av bilbrann.

I den samme tunnelen mistet 16 mennesker livet i 1988 da en buss med svenske skolebarn og foreldre kolliderte i fjellveggen.

Dagbladet følger saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!