OMKOM: Michele Cardoso (20) ba desperat Facebook-vennene om hjelp da hun oppdaget brannen på nattklubben. Foto: PRIVAT
OMKOM: Michele Cardoso (20) ba desperat Facebook-vennene om hjelp da hun oppdaget brannen på nattklubben. Foto: PRIVATVis mer

«Det brenner på Kiss. Hjelp!»

Michele (20) meldte om nattklubb-brannen på Facebook. Kort tid etter var hun død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det brenner på Kiss. Hjelp!»

Denne statusoppdateringen postet Michele Cardoso (20) på Facebook klokka 03.20 lokal tid natt til søndag. På dette tidspunktet hadde gjestene på nattklubben Kiss blitt oppmerksomme på brannen som spredte seg eksplosivt i lokalet, og panikken brøt ut.

Kort tid etter at Michele postet innlegget, var hun og over 230 andre gjester døde, i Brasils verste nattklubb-brann noensinne.

Mange studenter - Jeg kunne aldri forestille meg at det var alvor, før jeg våknet dagen etter og ble fortalt av min mor hva som var skjedd, skriver en av 20-åringens venner på veggen, ifølge brasilianske Globo.

I likhet med mange av de andre dødsofrene var Michele student ved det føderale universitetet i den sørbrasilianske byen Santa Maria. Natt til søndag var hun, søsteren Clarissa og kjæresten João på den populære klubben Kiss i sentrum av byen.

Brannen startet etter alt å dømme da kveldens band Gurizada Fandagueira fyrte opp fyrverkeri på scenen. Politiet tror brannen spredte seg svært fort fordi den svært brennbare lydisoleringen i taket tok fyr.

Én utgang Klubben bare hadde én utgang, som ble en dødelig flaskehals for de mange som prøvde å komme seg ut, og de fleste ofrene døde av røykskader. Brannvesenet på sin side hadde problemer med å komme inn på grunn av de mange likene som blokkerte døråpningen. Mange døde også på toalettene, som i den dårlige sikten feilaktig ble tatt for å være nødutganger.

Tre personer, blant dem en av Kiss' eiere og to bandmedlemmer, er arrestert, mens ytterligere en eier er etterlyst etter tragedien. Det er blant annet ikke brakt på det rene hvorvidt klubben hadde gyldig bevilling til å holde åpent ulykkesnatta.