Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det britiske forskningsrådet ba om båtnavn. Internett svarte «Boaty McBoatface»

Nå er siden for stemmegivning nede for telling.

SKAL FÅ NAVN:  Skipet skal brukes til polarforskning og sjøsettes i 2019. Men først skal det få navn. Foto: NERC / Splash News / NTB Scanpix
SKAL FÅ NAVN: Skipet skal brukes til polarforskning og sjøsettes i 2019. Men først skal det få navn. Foto: NERC / Splash News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke spør internett om hjelp med mindre du er forberedt på at ALT kan skje.

For eksempel vant «Hitler did nothing wrong» da det amerikanske brusmerket Mountain Dew ba nettbrukere velge nytt navn til et nytt produkt.

Soleklar ledelse Da britiske Natural Environment Research Council bestemte seg for å investere i en ny isbryter til 2,4 milliarder kroner, fant de ut at de ville overlate navnet til en nettavstemning. Og da går det som det går.Allerede dagen etter haddee «Boaty McBoatface» den soleklare ledelsen, ifølge Mashable.

Før nettsiden knelte, hadde navnet mottatt  21 000 stemmer. Andreplassen, forslaget om å gi båten navn etter den britiske eventyreren Henry Worsley, hadde vesentlig færre - 2700 stemmer. Ellers på lista var både mer tradisjonelle forslag som David Attenborough


Under hashtaggen #BoatyMcBoatface er det nå god stemning på Twitter. Mannen bak navnet, James Hand, la ut en tweet der det sto «Jeg er veldig lei meg for alt dette», som selvsagt raskt ble plukket opp av flere nettaviser. Så måtte han igjen moderere første tweet med at det selvsagt var ment som britisk form for humor «Jeg står for at det er et fantastisk navn».

Siste ordet er deres Det er det flere som synes. En twitterbruker påpeker at ingen noen sinne husker navn på båter, men DETTE kommer hun til å huske.

Men, litt har de tenkt på forhånd, for selv om Boaty McBoatface vinner med overveldende flertall slik det ser ut nå, har de sikret seg. I vilkårene for avstemningen står det at administrerende direktør i NERC får siste ordet.


Men internett heier på Boaty.

Fristen for å gi stemmer går ut 16. april. Skipet vil sjøsettes i 2019 og skal bygges på Merseyside, nordvest i England.

Hele Norges coronakart