- Det britiske IS-gisselet David Haines er henrettet

Ny video fra islamistorganisasjonen.

- HENRETTES: Dette er fra den nye videoen som skal vise britiske David Haines (44) bli henrettet av IS. Igjen opptrer en svartkledd keivhendt mann som bøddel. Foto: IS / SITE
- HENRETTES: Dette er fra den nye videoen som skal vise britiske David Haines (44) bli henrettet av IS. Igjen opptrer en svartkledd keivhendt mann som bøddel. Foto: IS / SITEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den islamistiske organisasjonen IS har offentliggjort en ny video der de angivelig henretter det britiske gisselet David Haines (44). Det melder den private overvåkingsorganisasjonen SITE.

Haines ble sist sett i videoen der IS henretter amerikanske Steven Sotloff. Som Sotloff før ham blir han i videoen truet på livet dersom USA ikke slutter å bombe IS-styrkene i Irak.

Ut mot Cameron I den nye videoen vises det som skal være Haines sammen med en svartkledd keivhendt bøddel - mye tyder på at det igjen kan være mannen med britisk aksent som er kalt «Jihad-John». Verbale angrep rettes mot Storbritannias statsminister David Cameron, melder news.com.au.

- Fordi du har vært en lydig hund, Cameron, vil du trekke ditt folk inn i enda en blodig krig som ikke lar seg vinne, sier den svartkledde bøddelen - og sikter til Storbritannias engasjement i Irak som USAs allierte.

- Den britiske mannen må betale prisen for din lovnad, Cameron, om å bevæpne peshmergaen mot Den islamske stat, fortsetter han.

Peshmergaen er et navn på de kurdiske styrkene som gir IS hard motstand i Nord-Irak.

Bønn fra familien Haines er tidligere soldat og jobbet som sikkerhetskonsulent for flere ideelle organisasjoner da han ble tatt til fange i Syria i fjor.

Så seint som i dag gikk Haines' familie ut og ba om kontakt med IS, i håp om at 44-åringens liv skal bli spart.

TRUET PÅ LIVET: David Haines ble vist fram i videoen der de henrettet amerikanske Steven Sotloff. I videoen truet de med at han ville bli nestemann dersom USA ikke slutter å bombe IS-styrkene i Irak. Foto: IS / AFP / NTB SCANPIX
TRUET PÅ LIVET: David Haines ble vist fram i videoen der de henrettet amerikanske Steven Sotloff. I videoen truet de med at han ville bli nestemann dersom USA ikke slutter å bombe IS-styrkene i Irak. Foto: IS / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Stemmer opplysningene om at Haines er henrettet av IS, er han den tredje vestlige som lider denne skjebnen på kort tid. 19. august slapp IS videoen av den amerikanske journalisten James Foleys halshogging, 2. september fulgte Steven Sotloff.

Som vanlig truer IS et nytt gissel på slutten av den nye videoen. Denne gang er det en mann som også skal være britisk og hete Alan Henning, en angivelig hjelpearbeider.

Dagbladet følger saken.