Det britiske kaoset ble nettopp enda latterligere: EU-president håner britiske toppolitikere

- De minner meg om rotter som forlater et synkende skip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Britisk politikk har vært et yndet objekt for latterliggjøring og utdriting helt siden britene gjorde det ingen trodde de hadde baller til å gjøre:

Stemme ja til å forlate EU.

Deretter ble de satt i hele verdens gapestokk for å ha innsett konsekvensene av exiten først etter de hadde stemt. Og det toppet seg da Cameron trakk seg som statsminister - noe han hadde lovet å ikke gjøre.

Mange briter hadde nok håpet at det skulle roe seg ned etter dette, men det ville ikke president for EU-kommisjonen Jean-Claude Junker ha noe av.

Da han nylig skulle informere politikerne i EU-parlamentet om forrige ukes toppmøte - hvor Cameron informerte om Storbritannias EU-exit - kom han med ny og ramsalt kritikk av Farage og Johnson.

- De som har bidratt til situasjonen i Storbritannia nå, har trukket seg. Johnson, Farage og andre. De er ikke patrioter. Patrioter trekker seg ikke når ting blir vanskelig, sa Junker fra talerstolen ifølge The Guardian.

- De er som rotter

Han er kraftig provosert over at de ansvarlige for «Leave»-kampanjen ikke hadde lagt en plan for et eventuelt «ja» til å forlate EU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer