Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det brygger opp til kaffekamp mellom Moccamaster og Wilfa

Moccamaster har engasjert advokat for å stoppe Wilfas påstand om at de har «verdens beste kaffetrakter».

KAFFEKAMP: Arild Jørgensen, produktdirektør i Wilfa, mener de har laget verdens beste kaffetrakter. Det har fått Moccamaster til å se rødt. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
KAFFEKAMP: Arild Jørgensen, produktdirektør i Wilfa, mener de har laget verdens beste kaffetrakter. Det har fått Moccamaster til å se rødt. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Siden april har Wilfa solgt det selskapet hevder er «verdens beste kaffetrakter». Nå truer konkurrenten Moccamaster med søksmål, skriver Finansavisen i dag.

Verdens beste kaffetrakter? - Wilfas kaffetrakter når 92 graders temperatur med en gang, og holder den over 92 grader under hele bryggingen, slik at man får maksimalt ut av smaksstoffene. Sett i sammenheng med andre nyutviklinger som avtakbar vanntank og justerbar aromabryter, så er det ingen andre traktere på det norske markedet som gjør dette. Vi mener å ha god grunn til å kalle den verdens beste kaffetrakter, forteller Wilfa-direktør Jørgensen, som ikke firer en tomme.

 Påstanden har fått konkurrenten Moccamaster til å se rødt og engasjerte i sommer advokatselskapet Grette for å rydde opp.

Oppgjør i retten Grette-partner Felix Reimers sendte 9. juli et brev der han fastslo at Wilfas reklame for Svart Presisjon bryter med markedsføringsloven og krevde at «kampanjen stanses umiddelbart», skriver avisen.

Etter svarbrevet fra Wilfas advokatfirma Bing Hodneland i august, varslet Moccamaster for halvannen uke siden at de vurderer «egnede skritt for å få stoppe kampanjen» og at brevet er å anse som «et endelig prosessvarsel».

Dermed brygger det opp til et kaffetrakter-oppgjør i Oslo tingrett, selv om Moccamaster-sjefen, ifølge Finansavisen, håper å finne en løsning.

Flere nyheter - Hvorfor skal vi ikke kunne ha slike priser her?
Rederbrødre fra Ålesund har blitt milliardærer
Norsk industri senker tempoet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling