- Det burde vært 130-sone

Feriebilisten i Drammen hadde unnskyldninga klar i regnværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Her burde det vært lov å kjøre i 130 kilometer i timen, sa en feriebilist som ble stanset av Utrykningspolitiet i 100 km/t-sonen på E 18 sør for Drammen i regnværet fredag ettermiddag.

Det virket ikke som mannen i 35-årsalderen tok forelegget på 3.800 kroner og to prikker i førerkortet så tungt etter at målinger hadde vist en gjennomsnittshastighet på 122 km/t på bilen hans.

- Dette er ikke noen hastighet på denne veistrekningen, sa mannen og viser til at BMWen han kjørte er konstruert for å kjøre i over 200 km/t.

- Men du er ikke konstruert for å kjøre av veien i 122 kilometer i timen, svarer politiførstebetjent Ståle Jacobsen i Vestfold politidistrikt diplomatisk.

Bilisten stanser argumenteringen og skriver under på forelegget som politibetjent Terje Axelsen presenterer ham for. Sammen med Jacobsen er Axelsen denne fredagen ute i sivil politibil for å passe på at bilistene i innledningen til årets fellesferie holder seg i skinnet og følger trafikkreglene.

Det er ikke den store trafikken på E 18 sør for Drammen denne fredagen, faktisk mindre enn på en vanlig fredag, mener de to polititjenestemennene. Og det skyldes nok en kombinasjon av til dels heftig regnvær og at bilistene sprer årets første sommerferiekjøring over fredag, lørdag og søndag, mener de to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer