Trump og Stoltenberg roser hverandre etter møte i Det hvite hus

- Det butter litt nå. Det er ikke noen vits i å prøve å skjule det

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg takker president Trump for strålende lederskap. Men etterpå legger han ikke skjul på at uenigheten innad i Nato er urovekkende.

BEGEISTRET TRUMP: - Jeg er veldig glad for at du har fått forlenget jobben som generalsekretær. Du gjør en strålende jobb, sa Trump og ga Stoltenberg et av sine kjente - og beryktede - håndtrykk. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
BEGEISTRET TRUMP: - Jeg er veldig glad for at du har fått forlenget jobben som generalsekretær. Du gjør en strålende jobb, sa Trump og ga Stoltenberg et av sine kjente - og beryktede - håndtrykk. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C./OSLO (Dagbladet):

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, feiret 17. mai sammen med USAs president, Donald Trump, i Det hvite hus. Det ble ikke pølser eller iskrem, men en alvorlig samtale i Det ovale kontor.

- Jeg vil takke deg, president Trump for strålende lederskap i NATO med å få land til å øke sine forsvarsbudsjetter, sier Stoltenberg i Det hvite hus nå i kveld, norsk tid.

Trump kvitterte med en like varm, språklig omfavnelse av Stoltenberg.

- Jeg er veldig glad for at du har fått forlenget jobben som generalsekretær. Du gjør en strålende jobb, sa Trump og ga Stoltenberg et av sine kjente - og beryktede - håndtrykk.

Dagbladet traff Stoltenberg sammen med annen norsk presse like etter møtet. Han beskriver det som et godt møte.

- Det var et godt møte med president Trump. Vi diskuterte mange ulike spørsmål. Det som fikk mest oppmerksomhet var byrdefordelingen i Nato. USA er veldig opptatt av at europeiske land må bidra mer. Vi ser at det nå er framgang. Alle land har begynt å øke sine budsjetter. Med unntak av Norge har alle land som grenser mot Russland nådd toprosentmålet, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer