Det danske mattilsynet gjennomfører «kanelrazzia» hos 300 bakerier

- Vi følger kampanjen med interesse.

KANEL-RAZZIA: Det danske mattilsynet viser at de mener alvor med restriksjonene som er satt på kanelbruk i bakverk. Nå skal de gjennomføre en kontroll av kanelbaserte bakevarer hos 300 forskjellige bakere. Foto: Håkon Eikesdag / Dagbladet
KANEL-RAZZIA: Det danske mattilsynet viser at de mener alvor med restriksjonene som er satt på kanelbruk i bakverk. Nå skal de gjennomføre en kontroll av kanelbaserte bakevarer hos 300 forskjellige bakere. Foto: Håkon Eikesdag / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om det også her hjemme på berget ble litt ståhei i forbindelse med innføringen av EUs kaneldirektiv, ble det en helt annen blest i Danmark.

Fagforeningslederen raste i nasjonal og internasjonal presse, og mente viktige tradisjoner ble forkastet til tonen av «Dette betyr slutten på kanelbolla slik vi kjenner den i dag».

Og nå vil det snart bli tydelig om danske bakermestere over det ganske land har valgt å etterfølge de nye forskriftene. Det danske mattilsynet «Fødevarestyrelsen» har nemlig annonsert en omfattende «kanel-razzia» hos 300 av landets bakerier. Det skriver danske tv2.

En halv teskje Grunnen til at de nye kanel-restriksjonene ble innført i først omgang er stoffet kumarin som finnes i kanel. Man kan, per nå, ikke ha mer enn 15 milligram kumarin per kilo bakverk.

Anbefalt daglig kanel-inntak skal altså ikke overskride 1,4 gram, noe som tilsvarer en halv teskje. Store mengder av stoffet kan være skadelig for leveren.

«Det varierer hvordan folk reagerer på kumarin. Mindre skader på leveren merker man i hovedsak ikke. Skadene er forbigående og leveren reparerer eventuelle skader selv når man reduserer inntaket av kumarin», skriver mattilsynet på sine hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.