Det danske paradoks

Danmarks mest populære politiker er en mann fra Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN REKKE UTENLANDSKE aviser har flagget motstand og avsky mot danskenes holdninger overfor sine nye landsmenn. Danskenes egen dronning har også gått ut og kritisert sitt eget folks holdninger. Samtidig er den mest populære politikeren i Danmark for tida en 40-åring fra Midtøsten. Naser Khader kaller seg «kulturell muslim» eller «muslim light», og er en sann tilhenger av demokratiet. I fjor ble han valgt inn i det danske Folketinget for Radikale Venstre. En fremragende pedagog og intellektuell kapasitet, roper beundrerne. Og: Toleransen for den enkelte innvandrer har økt i det danske samfunnet, viser en undersøkelse fra Århus universitet. Hvordan henger disse motstridende tendensene sammen?

KUNNSKAP og usensurert informasjon om holdninger og utfordringer i det flerkulturelle samfunnet har bidratt til at dansker har kunnet ta en mer reell stilling til sine nye landsmenn. For eksempel ble Naser Khader så grundig lei av enkelte tabloiders desinformasjon om innvandrerne at han startet sin egen brevkasse i landets mest tabloide avis, Ekstra Bladet. Det ga resultater. Selvsagt er rasisme og fremmedfiendtlighet også et problem i Danmark. Men den danske opinionen skiller nå mellom dette og hvilke krav som bør stilles til innbyggere av et moderne dansk samfunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer