«Det der ser tungt ut»

Skiløper stoppet Håvard Nyfløt da han var på vei inn skiløypa for å begrave Faiza.

DREPT OG BEGRAVET: Faiza ble funnet her i Solli-området i Asker. Nyfløt bar liket fra parkeingsplassen og inn i skogen, der han hadde gravd en grop. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
DREPT OG BEGRAVET: Faiza ble funnet her i Solli-området i Asker. Nyfløt bar liket fra parkeingsplassen og inn i skogen, der han hadde gravd en grop. Foto: Geir Bølstad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Før lunsj i Asker og Bærum tingrett i dag forklarte drapstiltalte Håvard Nyfløt seg om opptakten til kidnappingen av Faiza Ashraf og hva som skjedde i minuttene før hun ble drept.

Han forklarte hvordan Faiza prøvde å rømme, men at han tok henne igjen og teipet igjen munnen og nesen hennes, og festet to strips rundt halsen hennes. Han forklarte at han gjorde det for å få henne til å bli stille.

Trodde hun sov - Etter hvert skjønte jeg at planen min sannsynligvis ikke ville lykkes. Jeg satt en stund i bilen. Så hørte jeg at det begynte å dunke fælt i bagasjerommet. Det første jeg tenkte da var å skru opp musikken. Da jeg etter en stund skrudde av musikken, hørte jeg ikke lenger noen lyder baki der.

- Jeg satt og tenkte på at jeg var sikker på at dette ikke var noe jeg ville. Jeg hoppet ut av bilen og løp bak. Jeg sa noe som «vi bare driter i det her». Men jeg fikk ikke noe svar tilbake. Jeg så at hun lå helt stille. Det så ut som hun lå og sov. Jeg tenkte på teipen og at hun kanskje hadde problemer med å puste. Det var fortsatt ingen reaksjon. Da tenkte jeg på stripsen. Jeg tok tak i den og dro til. Da var det akkurat som hun pustet ut, men det var ingen pust tilbake. Da fikk jeg panikk.

FORSVARERE: John Christian Elden og Frode Sulland forsvarer de to tiltalte. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FORSVARERE: John Christian Elden og Frode Sulland forsvarer de to tiltalte. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Jeg prøvde å riste henne. Jeg prøvde å få av stripsen. Men den ble bare strammere.  Og jeg fant ikke noe å kutta av med. Da lokket jeg bagasjerommet igjen. Jeg satt meg i bilen og tenkte «shit, hva gjør jeg nå». Alt hadde blitt feil, forklarte han i retten i dag. 

- Jeg som burde avlives I første delen av forklaringen fokuserte Nyfløt mye på hvordan han var inspirert av TV-serien Dexter, som handler om en seriedrapsmann som dreper kriminelle, og at han hadde en plan om å drepe Shamrez Khan, som hadde bestilt kidnappingen. Da han skjønte at han selv hadde drept Faiza tenkte ham, ifølge dagens forklaring:

- Jeg var plutselig i Shamrez' rolle. Nå var det jeg som burde avlives.

Nyfløt sier at han ikke hadde noen tro på at politiet ville tro på historien han hvis han meldte seg. Han sier han bestemte seg for å legge henne i hullet han hevder han hadde forberedt for Khan i skogen.

DREPT: Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum.
Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf ble kidnappet, bortført på Haslum i Bærum. Foto: Politiet Vis mer

Han dro Faiza ut av bilen og la henne i en presenning. Så begynte han å å bære henne langs skiløypa.

- Så kommer en skiløper og sier til meg «det der så tungt ut». Jeg sa at jeg hadde et stort telt oppi der, som jeg skulle sette opp inne i skogen. Han sa god tur videre.

Da han til slutt kom fram til gropa han hadde gravd på forhånd kledde han av Faiza.

DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon
DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon Vis mer

- Jeg begynte å tenke at det sikkert var masse DNA og hundehår på henne, og at det var lurt å ta av henne ytterklærne. Og jeg tenkte på at hun ville bli fortere borte, og at bevisene ville bli borte, forklarte han.

Nyfløt dekket over henne med jord og ved. På vei ned til bilen igjen hevder han at han møtte flere folk, blant annet en buss full av barn, muligens en barnehageavdeling.