- Det dere ser nå er bare starten og mer vil komme

Trusler framsatt på Al-Qaida-forum etter bomben i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er det ikke klarhet rundt bombingen av Regjeringskvartalet tidligere i dag, spesielt ikke i forhold til hvem som står bak det hele.

Selv om ingen offisielt har tatt på seg skylda for det som mest sannsynlig er et angrep, er det flere steder på nettet nå dukket opp sympatierklæringer for angrepet og andre trusler mot Norge.

På twitterkontoen @IntelTweet følger terroreksperten Evan Kohlmann bevegelsene til terrororganisasjonen Al-Qaida. Den siste timen har han viderebrakt ut en rekke urovekkende meldinger som er blitt postet på forumer tilknyttet Al-Qaida.

Blant annet er det på det Al-Qaida-tilknyttede al-Shamukh-forumet dukket opp trusler mot Norge fra brukeren «Amir Grozny», som mistenkes å kjempe med opprørere i Afghanistan.

- Til statsministeren i Norge: Du har bare få øyeblikk på deg på å fjerne dine soldater fra gravplassen i Khorasan, ellers vil dere få se blod renne i gatene.

Også den notoriske ekstremisten Abu Suleiman al-Nasser har uttalt seg etter nyheten om det mulige terrorangrepet i Oslo.

- I dag ble Norge et mål, noe som tjener som en lekse og et eksempel for resten av nasjonene i Europa. Vi har tidligere truet med operasjoner som «Slaget i Stockholm», og vi krevde at europeiske nasjoner trekker tilbake sine styrker, skriver abu Suleiman ifølge Kohlmann.

Med «Slaget i Stockholm» refererer abu Suleiman til tidligere trusler framsatt mot NATO.

Selv om dette ikke kan regnes som å påta seg ansvaret for bombingen, har Suleiman sine teorier om hvorfor angrepet fant sted.

- Når det kommer til grunnene for å angripe Norge ... mest viktig er landets deltakelse i okkupasjonen av Afghanistan, og fornærmelsen av vår profet. Vi sier til dem, føy dere etter kravene fra mujahideen, fordi det dere ser nå er bare starten og mer vil komme.