DREPT I LONDON: Støre sier i dag at han vil fortsette arbeidet for å få den mistenkte drapsmannen utlevert. Foto: Scanpix.
DREPT I LONDON: Støre sier i dag at han vil fortsette arbeidet for å få den mistenkte drapsmannen utlevert. Foto: Scanpix.Vis mer

- Det diplomatiske arbeidet fortsetter

Støre svarer Stortinget i Martine-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag måtte utenriksminister Jonas Gahr Støre redegjøre i Stortinget for hvordan UD hittil har gått frem i Martine-saken, og hvilke fremtidige tiltak han ser for seg i saken. Det melder VG.

Støre, som er på Stortinget i forbindelse med en utenrikspolitisk redegjørelse, ble forespurt av FrPs utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund om Martine-saken.

- Det diplomatiske arbeidet fortsetter, svarte en kortfattet Støre ifølge Dagbladets journalist i salen.

Nekter utlevering
Mandag ble det klart at myndighetene i Jemen sier endelig nei til en utlevering av drapssiktede Farouk Abdulhak (21).

Abdulhak er siktet for å ha drept og voldtatt Martine Vik Magnussen (23) i London.

Med mindre den siktede 21-åringen forlater hjemlandet og blir tatt i et annet land, vil han ikke bli stilt for retten for drapet på den norske studenten.

Verken britiske eller norske myndigheter ønsker at saken kommer for retten i Jemen, ettersom Abdulhak dermed risikerer dødsstraff.

Kritisk til UD
Martines far er svært kritisk til måten Utenriksdepartementet har håndtert saken på.

- Anstendighet og rettferdighet er basert på etikk, ikke på evnen til å navigere mellom lover, sa Martines far, Odd Petter Magnussen til Dagbladet.no tidligere i uken.

Dagbladet.no kommer med mer

SVARER I STORTINGET: Utenriksminister Jonas Gahr Støre redegjør om Martine-saken i Stortinget i dag.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
SVARER I STORTINGET: Utenriksminister Jonas Gahr Støre redegjør om Martine-saken i Stortinget i dag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer