Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det dramatiske døgnet da narko­nettverket ble avslørt

«Er følelsen din bra eller dårlig? Svar ærlig», sto det i tekstmeldingen. Det bakmannsapparatet ikke visste, var at politiet fulgte med i andre enden.

SPANING: For å avsløre både bakmann, kurer og mottakkere i en narkotikatransport, ble politiet nødt til å utføre omfattende spaningsarbeid. Foto: Politiet.
SPANING: For å avsløre både bakmann, kurer og mottakkere i en narkotikatransport, ble politiet nødt til å utføre omfattende spaningsarbeid. Foto: Politiet. Vis mer

At en mann skulle påføres dødsvold åtte måneder seinere, var det ingen av dem som visste. Verken den 53 år gamle nederlenderen som la fram papirer på at han skulle frakte bananer til Bama, eller tollerne som var i ferd med å gjøre et av sine livs største amfetaminbeslag.

Mørket hadde lagt seg denne januarnatta i 2015. Tollvesenet ved grenseovergangen på Svinesund ønsket å utføre en grundigere kontroll av lastebilen, og vinket den inn til røntgenskanning.

Raskt så de at det var uregelmessigheter i to lastebildekk som lå i en kasse under lastebilen. Inni dekkene fant de 97 kilo amfetamin til en gateverdi på omtrent 50 millioner kroner.

Dømt

- Saken har vært gjenstand for omfattende etterforskning siden beslaget i 2015, og har vært høyt prioritert i Oslo politidistrikt, sier politiadvokat Mette Persen til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?