Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det dreier seg om en voksen manns utnytting av en ung jentes dragning mot ham»

Sexdømt rektor vant ikke fram i lagmannsretten.

DØMT: Mannen ble i lagmannsretten dømt til tre og et halvt års fengsel, samme resultat som i Salten tingrett tidligere i år.
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
DØMT: Mannen ble i lagmannsretten dømt til tre og et halvt års fengsel, samme resultat som i Salten tingrett tidligere i år. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 51 år gamle tidligere rektoren som har hatt et forhold til en 15 år gammel elev ble i lagmannsretten dømt til tre og et halvt års fengsel, hvorav et halvt år er betinget. Mannen må også betale 198 000 kroner i erstatning til jenta.

«De seksuelle overgrepene fremstår som svært alvorlige i både intensitet og omfang, og det dreier seg om en voksen manns utnytting av en ung jentes dragning mot ham.» heter det i dommen.

- Hun er strålende fornøyd. Hun blir trodd på alle punkter, og det er en enorm lettelse, sier jentas bistandsadvokat, Kristin Hammervik.

Ankesaken gikk i Hålogaland lagmannsrett mandag og tirsdag denne uka. Ifølge dommen innledet mannen et forhold til en 15 år gammel jente som var elev på skolen hvor han var ansatt i 2004.

Misbrukte avhengighetsforhold Jenta hadde problemer både på skolen og hjemme, og rektoren ga henne oppmerksomhet og omsorg.

«Lagmannsretten finner bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte, i den tiden som gikk fra første seksuelle omgang fant sted i oktober 2004, og frem til fornærmede fylte 16 år, misbrukte dette avhengighetsforholdet,» heter det i dommen.

Forholdet varte i nesten fem år, og i retten ble det lagt fram tre videoer som bevis.

Videoene er filmet av jenta selv med en såkalt «spionpenn». Hun fryktet ingen ville tro henne hvis hun fortalte om overgrepene, og bestemte seg for å filme det hele.

- Ligger an til anke Alle videoene er filmet hjemme hos 51-åringen, som selv nekter for at det er ham i to av videoene. Han innrømmer imidlertid at det er ham i en av videoene, som ikke er like grov som de to andre.

Tirsdag måtte mannen se sex-videoene i retten, etter at forsvarer Jan Erik Teigum fikk avslag på sin forespørsel om å avskjære de tre videofilmer som bevis.

Teigum forteller at den 51 år gamle mannen er skuffet etter lagmannsrettens avgjørelse.

- Dommen er ikke hva klienten min ønsker. Han hevder seg uskyldig og dommen sier jo noe annet, sier Teigum.

Han skal sammen klienten nå ta stilling til om de ønsker å anke.

- Jeg vil ikke si helt sikkert at vi anker, men det ligger i alle fall an til det.