- Det dreier seg om penger

Komplott, mener far til drapsmistenkt nordmann i Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (VEGÅRSHEI/Dagbladet.no): Faren til Tjostolv Moland (28) , som sammen med en kamerat (27) fra Vestfold sitter fengslet i Kongo mistenkt for drapet på sin egen innleide sjåfør, registrerer at et vitne har meldt seg.

På videoen kan du se 27-åringen i fengselet i Kisangani.

-Hvor mye koster et vitne. To dollar?Knut Moland jr. er ikke veldig overrasket over at påtalemyndighetene i Kongo har klart å framskaffe vitner og våpen i denne saken. Han fastholder det han tidligere har uttalt til Dagbladet, nemlig at sønnen er utsatt for et komplott.Hva det endelige målet med dette er,  vil han ikke spekulere for mye i.

Men at det til syvende og sist involverer penger er han ikke i tvil om. Knut Moland jr. hevder å kunne uttale seg med erfaring, etter å ha seilt som sjøkaptein rundt i farvannene i denne delen av verden i mange år. Ikke hørt noe-Har du snakket med sønnen din eller UD i dag?-Nei, jeg har ikke hørt fra noen av dem, sier Moland jr.Dagbladet snakker med den verdensvante sjøkapteinen under  en spasertur i traktene rundt barndomshjemmet på Vegårshei. -Jeg må ut og ha luft. Det har blitt litt for mye nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer