Det dyre under

Designerundertøy imponerer mer enn en 3-pakning fra super'n. Truser med gylf? Tangaer med høy skjæring? En 3-pakning fra super'n eller designershorts fra Calvin Klein?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenter som skal kjøpe undertøy til gutter må ta essensielle valg. Ørsmå detaljer skiller det som er «riktig» fra det som komplett ubrukelig. Det er kanskje derfor gutta kjøper designerundertøyet selv?

- Det er damene som introduserer merket. Seinere kommer mennene selv og kjøper, sier Rolf Geersing fra Kamikaze, en butikk som fører undertøy fra Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Armani og Versace.

I ØYEBLIKKET

er det gammeldagse truser med gylf som er moderne. Men det er ikke mange nordmenn som har vent seg til tanken.

- De fleste vil ha shorts med ribbemønster i trikå. De nyeste modellene er rett skåret med veldig korte bein, sier Geersing.

Dermed likner de en truse likevel. For det er 70-tallsmodellene som er i skuddet. De trauste, solide trusene med kontrastfarget kant på gylf og bein. Du finner dem i gammeldagse herreekviperinger og hos Dolce & Gabbana.

FOR CALVIN KLEIN

er ikke alene som å selge dyrt designerundertøy. De gjør det alle sammen.

- Vi lanserte undertøyet i 1995 og det tok av som en rakett. Antakelig på grunn av passformen, sa Paul Smith da vi intervjuet ham i januar.

Han forsyner engelskmennene med fargerike strømper, men han er konservativ når det gjelder singletter, shorts og truser. Paul Smith Underwear består av klassiske modeller i 100 prosent kjemmet bomull.

- Andre designere blander inn mer stretch. Det skal være kroppsnært og elastisk, både når det gjelder underbukser og trøyer. De nye T-skjortene har svært korte ermer sånn at menn kan vise fram litt kropp, sier Rolf Geersing.

FOR KJENNERE: Hvis du ikke liker truser, er denne shortsen fra Helmut Lang trendy. Den er rett skåret og har svært korte bein. Undertøyet over er en sportsmodell fra Dolce & Gabbana. Denne kan du uten blygsel valse rundt i hjemme. Du er «kledd» selv om det kommer venner på bsøk. Foto/styling: Al Williams