- Det endte helt feil

T5PC-siktede Chim Kjølner (27) innrømmer langt på vei at selskapet drev ulovlig pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I forrige uke klappet selskapet The 5 Percent Community (T5PC) fullstendig sammen. Mens over 70 000 medlemmer har tapt millioner av kroner, har de tre gründerne kommet langt bedre ut av kollapsen. Èn av dem er Chim Kjølner, som tidligere i dag ble siktet for medvirkning til grov utroskap for sin rolle i selskapet.

I kveld deltok en hardt presset Kjølner som gjest på TV2-programmet Tabloid. Der gikk 27-åringen langt i å innrømme at T5PC i realiteten var et pyramidespill - som er ulovlig i henhold til norsk lov.

- Vi var i hvert fall veldig nær det begrepet, sa Kjølner.

- Dessverre endte det opp helt feil.

Tjente tre millioner

På spørsmål om hvor alle millionene i selskapet er blitt av, svarte Kjølner at det meste var gått til drift og investeringer. Programleder Pål T. Jørgensen fulgte deretter opp med spørsmål om selskapet i det hele tatt hadde tjent noe på disse investeringene.

- Ikke så vidt meg bekjent, nei, svarte Kjølner.

Han sa videre at han totalt hadde tjent 3,2 millioner på selskapet, som var å regne som konsulenthonorarer og provisjon for såkalt nettverksbygging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.