Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det endte helt feil

T5PC-siktede Chim Kjølner (27) innrømmer langt på vei at selskapet drev ulovlig pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige uke klappet selskapet The 5 Percent Community (T5PC) fullstendig sammen. Mens over 70 000 medlemmer har tapt millioner av kroner, har de tre gründerne kommet langt bedre ut av kollapsen. Èn av dem er Chim Kjølner, som tidligere i dag ble siktet for medvirkning til grov utroskap for sin rolle i selskapet.

I kveld deltok en hardt presset Kjølner som gjest på TV2-programmet Tabloid. Der gikk 27-åringen langt i å innrømme at T5PC i realiteten var et pyramidespill - som er ulovlig i henhold til norsk lov.

- Vi var i hvert fall veldig nær det begrepet, sa Kjølner.

- Dessverre endte det opp helt feil.

Tjente tre millioner

På spørsmål om hvor alle millionene i selskapet er blitt av, svarte Kjølner at det meste var gått til drift og investeringer. Programleder Pål T. Jørgensen fulgte deretter opp med spørsmål om selskapet i det hele tatt hadde tjent noe på disse investeringene.

- Ikke så vidt meg bekjent, nei, svarte Kjølner.

Han sa videre at han totalt hadde tjent 3,2 millioner på selskapet, som var å regne som konsulenthonorarer og provisjon for såkalt nettverksbygging.

Kjølner fastholder at han selv ikke har gjort noe ulovlig, men legger skylda for fallitten på selskapets ledelse.

Han hevder at sammenbruddet kom som følge av selskapets raske vekst, og at det ble for mange medlemmer å holde styr på. Han svarte konsekvent nei på spørsmål om hele selskapet var en bløff. Kjølner antydet i stedet at investorene burde skjønt at det er risiko knyttet til kjøp av aksjer.

Siktet

Klokka 08.00 i morges gikk Økokrim til aksjon mot flere adresser i Oslo-området. Til sammen 11 T5PC-bakmenn ble siktet for utroskap og såkalt investorbedrageri.

Tre ble siktet for grov utroskap, mens åtte ble siktet for medvirkning til grov utroskap. Chim Kjølner er èn av de sistnevnte.

- Politiet tok med seg en del dokumenter, samt PC-en min, som jeg akkurat har fått tilbake fra Skattekrim, sa han til NTB tidligere i dag.

Chim Kjølner var leder for Oslo Fremskrittspartis Ungdom inntil 2001. Da trakk han seg etter en voldtektsanmeldelse som seinere ble henlagt.

SNAKKET YUT: Chim Kjølner deltok i debattprogrammet «Tabloid» i kveld. I bakgrunnen programleder Pål T. Jørgensen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media