HJEMMEHJELPEN FORKLARER SEG: Hjemmehjelpen i 30-åra som mangemillionær Pål Stener Johannessen, ifølge politiet ønsket at skulle arve ham, forklarer seg for retten nå. Hun spørres nå ut av aktor Tonje Tønder. Her sammen med politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HJEMMEHJELPEN FORKLARER SEG: Hjemmehjelpen i 30-åra som mangemillionær Pål Stener Johannessen, ifølge politiet ønsket at skulle arve ham, forklarer seg for retten nå. Hun spørres nå ut av aktor Tonje Tønder. Her sammen med politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det endte med at han overførte 30 000 til meg, og sa han gjorde det til henne også

Hjemmehjelpen i 30-åra, som mangemillonær Pål Stener Johannessen (90) ønsket at skulle arve ham, forklarer seg i retten nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT: (Dagbladet): En offentlig ansatt hjemmehjelp i 30-årene forklarer seg nå seg for Oslo tingrett om sin relasjon til den avdøde Pål Stener Johannessen (90).

Kvinnen var blitt erstattet til fordel for den drapstiltalte 61 år gamle hushjelpen i Johannessens testamente, to dager før 90-åringen ble funnet død i sin leilighet den 13. mars i fjor.

Testamentet, som besto av verdier for rundt 15 millioner kroner, var imidlertid ikke underskrevet av Johannessen da han døde.

Forholdet utviklet seg Hjemmehjelpen forteller at hun møtte 90-åringen første gang i 2010, og at forholdet deres gradvis ble bedre.

- Jeg stellet ham over flere år. Vi fikk et nærmere forhold som utviklet seg, men det var helt profesjonelt. Det var kun at han var fornøyd med meg og jobben jeg gjorde, sier hun i retten.

Hun forteller også at hun spiste julemiddag med 90-åringen julaften 2012, og at han ringte henne etter arbeidstid etter at søsteren hans døde.

- Man skal ikke ha noen kontakt med pasientene sine,  for da kan det fort bli uprofesjonelt. Vi er der for å gjøre en jobb, ikke danne vennskap. Men det er vanskelig, for mange av brukerne er ensomme, og på dette tidspunktet var det vanskelig å avvise Pål. Jeg så at han trengte meg, sier hun.

Så forteller hun at hun etter hvert også begynte å låne garasjen til mangemillionæren, da hun var hos ham på hjemmebesøk.

- Jeg visste at jeg ikke skulle gjort det. Det er ikke lov å bruke pasienters garasje, men det ble en lettvint løsning for meg, sier hjemmehjelpen.

- Ville betale for skade Hun forteller videre at hun flyttet bilen før den drapstiltalte 61 år gamle hushjelpen kom til 90-åringen. 

- En gang rakk jeg ikke flytte bilen før hun kom, og jeg ble stresset. Det endte med at jeg greide å skrape opp bilen da jeg skulle kjøre den ut av garasjen, sier hun.

Ifølge hjemmehjelpen i 30-åra fikk Johannessen vite om dette, og ønsket å betale for skaden.

- Han ville gjerne hjelpe meg, det som skjedde var at N.N (den drapstiltalte hushjelpen) hadde bedt om hjelp av Pål til å dekke en krone. Da hadde han sagt at hun skulle få det, om jeg også fikk hjelp. Det endte med at han overførte 30 000 til meg, og sa at han gjorde det til henne også.  

- Fikk panikk - Visste du det på forhånd? spør aktor Tonje Tønder.

- Nei, plutselig er de der. Jeg fikk panikk, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg ble rasende på ham, og spurte han om han ville at jeg skulle miste jobben min.

Hun forteller at hun på dette tidspunktet kontaktet Johannessens advokat, Børre Hagen.

- Jeg hadde ingen andre å ringe. Jeg kunne ikke ringe sjefen min, for jeg var redd for å få problemer. Det var ingen andre jeg kunne ringe heller, med tanke på taushetsplikten.

Kvinnen forteller at Hagen hjalp henne med å overføre de 30 000 kronene tilbake til Johannessen.

Nekter straffskyld Dagen før mangemillionæren Pål Stener Johannessen (90) ble funnet død i sin leilighet den 13. mars i fjor, sendte hans advokat, Børre Hagen, et utkast til nytt testamente hjem til Johannessen. I dette testamentet ble kvinnen som nå forklarer seg for retten oppført som enearving til millionformuen.

Politiet mener den drapstiltalte hushjelpen (61) åpnet og leste dette brevet. Hun nekter for å ha sett testamentet, som ikke er blitt funnet.

- Hun har ikke sett dette, det er hun helt klar på, sier hennes forsvarer Øystein Storrvik til Dagbladet.

Politiet mener hun drepte arbeidsgiveren sin mens han lå i senga en gang etter klokka 22.00 den 13. mars i fjor.

Ifølge tiltalen kvalte hun ham med en pute i ansiktet, eller med hendene.

Den 61 år gamle, privat ansatte kvinnen nekter enhver befatning med dødsfallet.

- Hun har rett og slett ikke gjort noe galt overfor ham i det hele tatt, sier hennes forsvarer Øystein Storrvik til Dagbladet.

DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av sin private hjemmehjelpen (61). Foto: Privat
DREPT: Pål Stener Johannessen (t.v.) her på et bilde fra 60-tallet, døde 13. mars i år. Ifølge politiet ble han drept av sin private hjemmehjelpen (61). Foto: Privat Vis mer