Værrammede Texas:

- Det ene problemet etter det andre

Etter flere tunge dager med ekstremkulde og strømmangel, står texanere overfor nye utfordringer. - Det ene problemet etter det andre, sier ordfører.

DELER UT VANNFLASKER: Vannproblemene i Texas har skapt store vansker for sykehus, og flere flyplasser må inntil videre holde stengt. Her fra en vannstasjon i delstaten. Foto: David J. Phillip / AP / NTB
DELER UT VANNFLASKER: Vannproblemene i Texas har skapt store vansker for sykehus, og flere flyplasser må inntil videre holde stengt. Her fra en vannstasjon i delstaten. Foto: David J. Phillip / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremkulde og snø har ført til desperate tilstander i Texas de siste dagene. Flere millioner innbyggere har vært uten strøm, og enkelte har måttet gå til det drastiske steget å brenne møbler for å holde seg varme.

Den uvanlig strenge kulda har herjet Texas, Arkansas og Mississippi, og foreløpig har minst 48 personer mistet livet, hvorav 30 i førstnevnte delstat, viser opptellingen til Washington Post.

Men selv om strømnettet er delvis oppe igjen, står flere amerikanske byer, deriblant Dallas, overfor nye utfordringer.

- Vi har en lang vei å gå med å komme oss ut av dette, og disse problemene er bare en slags begynnelse, sier ordfører Eric Johnson til NBCs «TODAY».

Han advarer innbyggere om «omfattende vannskader», og ber om føderal hjelp for å håndtere situasjonen.

Austin-ordfører Steve Adler sa til programmet tidligere fredag at «det føles ut som at det bare er det ene problemet etter det andre».

- Vi var bare ikke forberedt på disse kalde temperaturene. Vi har et deregulert kraftsystem i staten, og det fungerer ikke, sa han.

- Forstår det er uutholdelig

Sju millioner innbyggere i Texas har nå fått beskjed om å koke drikkevannet sitt fordi sprukne rør har ført til redusert vanntrykk og fare for bakterieoppblomstring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer