SKRIVER OM PUPPEBILDE:  Både i tingretten på Lillhammer i fjor og tidligere i uka forklarte jenta at Øygard har tatt et toppløsbilde av henne. Dette skal ha skjedd da jenta satt i fanget på den daværende ordføreren på hans hytte på Kråkenes på Vestlandet. I dag hevdet Øygard på sin side at toppløsbilde var nytt for ham i går, og at han aldri hadde sett noe slikt. Aktor la så fram en SMS hvor Øygard skriver at han har mottatt et puppebilde.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKRIVER OM PUPPEBILDE: Både i tingretten på Lillhammer i fjor og tidligere i uka forklarte jenta at Øygard har tatt et toppløsbilde av henne. Dette skal ha skjedd da jenta satt i fanget på den daværende ordføreren på hans hytte på Kråkenes på Vestlandet. I dag hevdet Øygard på sin side at toppløsbilde var nytt for ham i går, og at han aldri hadde sett noe slikt. Aktor la så fram en SMS hvor Øygard skriver at han har mottatt et puppebilde. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

«Det eneste du har sendt er et puppebilde»

Rune Øygard (53) hevdet at puppebildet han sjøl omtalte på SMS til jenta kan ha vært en «illustrasjon eller en figur eller noe».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble tiltalte Rune Øygard utspurt om helt nye SMS og bilder, som av aktor Thorbjørn Klundseter ble framlagt for retten i Eidsivating lagmannsrett på Hamar.

Melding fra Øygard til jenta sendt 22. oktober 2010, klokka 22.46:

«Du sa du ville sende over medinger som (navn) har skrevet, og det eneste du har sendt er et puppebilde. Er det han som har tatt det :)» 

Les alt om rettsdagen i Nyhetsstudio.

Nekter for nakenbilde Før Klundseter ba Øygard om å utdype den nevne meldingen over spør han først Øygard om han har sett den fornærmede jenta naken.

- Nei, det har jeg aldri gjort.

- Har du sett bryster, andre ting? spør aktor.

- SETT HENNE I BIKINI EN GANG:  Rune Øygard sa først at han hadde sett jenta i bikini, og at han aldri hadde sett henne naken. Men i en SMS skriver han at jenta har sendt han puppebilde. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- SETT HENNE I BIKINI EN GANG: Rune Øygard sa først at han hadde sett jenta i bikini, og at han aldri hadde sett henne naken. Men i en SMS skriver han at jenta har sendt han puppebilde. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg har sett henne i bikini en gang i 2011.

- Har du fått nakenbilde? spør aktor videre.

- Jeg hørt hun sa det, det var nytt for meg. Hadde hun gjort det hadde det blitt fort slutt på besøket, det skal jeg love deg, sa Øygard, som mente han først hadde hørt om toppløsbildet i går.

Snakket om toppløsbilde i fjor Både i tingretten på Lillhammer i fjor og tidligere i uka forklarte jenta at Øygard har tatt et toppløsbilde av henne. Dette skal ha skjedd da jenta satt i fanget på den daværende ordføreren på hans hytte på Kråkenes på Vestlandet.

Jenta fortalte at bildet ble tatt med tiltaltes telefon, og at det ble sendt på en MMS til henne etterpå.

Dette bildet er aldri funnet av Kripos sine ingeniører, og i retten forklarte de at ikke-funn ikke utelukker at et slik fotografi kan ha blitt tatt.

- Illustrasjon eller figur Øygard pekte på flere mulige grunner til hvorfor han har nevnt toppløsbilde i en SMS til jenta.

- Jeg kan ikke huske at jeg har fått noe slikt, men det er i hvert fall ikke noe jeg har reagert på det. Om det puppebildet var en illustrasjon eller figur eller noe, det har ikke jeg peiling på.

Også flere SMS ble lest opp i retten i dag. Denne tekstmeldingen, som Kripos har rekonstruert i løpet av den siste tida, ble sendt fra Øygard til fornærmede den 31. oktober 2009, klokka 09.21 om morgenen:

«Jeg tenker så mye på deg. Jeg prøver å finne ut hva som gjør meg så glad i deg. Hva som føret til forelskelse. Det er noe med deg. Skjønnheta, smilet, blikket, tilliten, engasjementet. Den spørrende jenta. Jeg kunne nevnt mye mer. Jeg har i alle fall blitt mer enn glad i deg. Skummelt fordi du ikke er mer enn 14 år. Flott fordi jeg er mann. Håper du får en fin dag og at hjertet ditt slår et ekstra slag for oss i dag».

Mannen som da var ordfører i Vågå innrømmer at han har sendt slike meldinger til fornærmede.

- Jeg visste jeg hadde sendt noen slike meldinger, Du kan framstille det som at dette underbygger at det var et forhold, det er det lett å gjøre. I dag skulle jeg gjerne vært slike formuleringer foruten når jeg hva slags sak jeg har havnet oppi, sa han i retten.

Ny «kjærlighets-SMS» Før første rettsdag mandag ble det varslet at nye SMS- og MMS-bevis vil bli forelagt retten.

I går orket ikke jenta
på et punkt å utdype meningen av disse «kjærlighets-SMSene».

«God natt min kjære, kjæreste <3», begynner meldingen fra jenta til Øygard, som teknikere fra Kripos i den senere tid har klart å rekonstruere.

Partene fikk først i forrige uke se på råmaterialet, som skal ha blitt sendt i 2008 eller 2009 da jenta var 13-14 år gammel. Ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen fikk Øygard først se de nye meldingene mandag.

- Jeg veit at jeg har sendt slike meldinger til Rune, forklarte 17-åringen.