- Det eneste som er der inne, er hat

Lowell Lewis demonstrerte og ble kastet ut fra Donald Trumps valgmøte i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TAMPA (Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump gjorde mandag kveld norsk tid et siste framstøt for å vinne nominasjonsvalget i Florida. De siste dagene har valgmøtene hans endt i demonstrasjoner og voldelige sammenstøt. I Tampa ble minst åtte sinte demonstranter sendt ut fra valgmøtet hans av politi og sikkerhetsvakter, ifølge Tampa Tribune.

En av dem var Lowell Lewis. Dagbladet treffer ham utenfor sammen med en rekke andre demonstranter som er opprørt over budskapet til den kontroversielle kjendisrikingen.

- De hadde et valgkampmøte der inne. Jeg ventet til Trump kom på scenen. Da reiste jeg meg og ropte. Jeg er anti-Trump-. Vi kan ikke støtte en slik person som president. Han snakker hat. Han snakker rasisme. Alt han gjør og sier er rettet mot et visst publikum, og han girer dem veldig opp, sier Lewis.

SPENT STEMNING: Sikkerhetsoppbudet var massivt rundt Donald Trumps valgkamparrangement i Tampa i Florida. Her står han omgitt av Secret Service-vakter. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
SPENT STEMNING: Sikkerhetsoppbudet var massivt rundt Donald Trumps valgkamparrangement i Tampa i Florida. Her står han omgitt av Secret Service-vakter. Foto: AP Photo/Gerald Herbert Vis mer

På seg har han ei mørk t-skjorte med påskriften «Flint made me» som en referanse til vannskandalen som har rammet den fattige byen Flint i Michigan.

Vold og hat Da han reiste seg opp inne på møtet, ble han møtt av en rekke sinte tilrop fra Trumps tilhengere, men ingen gikk fysisk til verks.

Trump har den siste tida fått massiv kritikk fra sine de andre presidentkandidatene og andre for å skape et klima for hat og vold på sine arrangmenter. Fredag endte det med voldelige opptøyer da Trump avlyste et arrangement i Chicago. En Trump-tilhenger er også siktet for å ha slått ned en demonstrant i Nord-Carolina. Lørdag skvatt han og ble omringet av sikkerhetsvakter på scenen under et arrangement i Ohio. Trump har også avlyst et annet valgmøte i Doral i Florida mandag.

Søndag varslet han også at han vurderer å betale advokatutgiftene for mannen som er siktet for vold under arrangementet i Nord-Carolina.

- Angriper svake I Tampa var sikkerhetsoppbudet massivt da Trump gikk på scenen med støtte fra den tidligere visepresidentkandidaten Sarah Palin og den tidligere presidentkandidaten Chris Christie.

SINT:  Lowell Lewis ble kastet ut fra Donald Trumps arrangement etter at han reiste seg opp for å demonstrere. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
SINT: Lowell Lewis ble kastet ut fra Donald Trumps arrangement etter at han reiste seg opp for å demonstrere. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

- Var du redd for din egen sikkerhet der inne?

- Nei, jeg er ikke typen de tør angripe. De angriper dem som er svake som ikke kan forsvare seg selv. Jeg var åpenbart ikke voldelig. Jeg sa det jeg ville si. Så ble jeg eskortert ut av politiet uten problemer. Jeg var ikke bekymret i det hele tatt, sier Lewis.

- Trump har hevdet at den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders sender sine tilhengere til sine arrangementer for å ødelegge. Ble du sendt hit av Sanders-organisasjonen?

SLÅR TIL: En piñata som liknet Donald Trump ble slått i stykker av demonstranter utenfor valgkampmøtet hans i Tampa i Florida. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
SLÅR TIL: En piñata som liknet Donald Trump ble slått i stykker av demonstranter utenfor valgkampmøtet hans i Tampa i Florida. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

- Nei, men jeg støtter ham da.

Han planlegger også å demonstrere mer.

-  Jeg vil protestere hvor enn jeg har sjansen så sant jeg har tid og anledning. Vanligvis prøver jeg å unngå denne typen miljøer. Det eneste som er der inne er hat. Men jeg bidrar med alt jeg kan for holde Trump ute, sier Lewis til Dagbladet.

- Bøllestreker Hjørnet utenfor Tampa Convention Center - der arrangementet foregikk og nær der Mitt Romney ble utpekt til republikanernes kandidat på landsmøtet i 2012 - var det reineste Speaker's  Corner. Der sto et hundretalls demonstranter mot Trump, for Trump, for Marco Rubio, for Bernie Sanders og for Jesus. Det oppsto en rekke intense diskusjoner, men stemningen ble aldri truende på området som var omringet av politi.

STØTTER: Tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat Sarah Palin støttet Donald Trump på valgkampmøtet i Tampa i Florida. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
STØTTER: Tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat Sarah Palin støttet Donald Trump på valgkampmøtet i Tampa i Florida. Foto: AP Photo/Gerald Herbert Vis mer

Foran tirsdagens nominasjonsvalg i Florida, Ohio, Illinois, Missouri og Nord-Carolina har Trump en reell sjanse til til å gjøre storeslem, ifølge meningsmålingene hos Realclearpolitics.com.

- Dersom vi vinner Florida og Ohio, kan vi gå videre og angripe Hillary Clinton, og vi kan slutte å angripe hverandre, sa Trump til de drøyt tusen personene i salen.

Flere ganger ble han avbrutt av sinte demonstranter som blant annet anklaget ham for å være fascist. I tillegg svarte han på en håndfull vennligsinnede spørsmål fra salen.

- Det er rampe- og bøllestreker, sier Palin om alle motdemonstrantene.

Som en overraskelse for det lokale publikummet kom også Floridas justisminister Pam Bondi på scenen. Hun har tidligere vært knyttet til tidligere guvernør og presidentkandidat Jeb Bush. Nå støtter hun Trump.

- Landet vårt og verden trenger som aldri før en som vil beskytte sikkerheten vår, sier hun.