Valg Frankrike Marine Le Pen

Det eneste som er ganske sikkert i den franske valgkampen, er at Marine Le Pen (48) blir en av vinnerne i første valgomgang

Marine Le Pen er kvinnen som får det franske etablissementet til å skjelve.

SPÅS VIDERE: Leder for det ytre høyrepartiet Nasjonal Front (FN), Marine Le Pen (48), vil ifølge meningsmålingene være en av to vinnere av første valgomgang i Frankrike. Foto: NTB Scanpix
SPÅS VIDERE: Leder for det ytre høyrepartiet Nasjonal Front (FN), Marine Le Pen (48), vil ifølge meningsmålingene være en av to vinnere av første valgomgang i Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I over to år har meningsmålingene vist at den populistiske og nasjonalistiske Marine Le Pen (48) vil være en av to vinnere av den første president-valgomgangen.

Men kan Marine Le Pen og Nasjonal Front også hale i land president-seieren? En hel verden følger spent med.

Vokst opp i politikken

Leder i Nasjonal Front, Marine Le Pen (48), kjemper mot det politiske etablissementet i Frankrike, men er sjøl vokst opp i politikken:

Allerede som åtteåring kom hennes politiske oppvåkning, da hun overlevde et bombeangrep mot familiens hjem i Paris.

Fire år tidligere, i 1972, grunnla hennes kontroversielle far, Jean-Marie Le Pen ytre-høyre-partiet Nasjonal Front (FN). Dette førte til en annerledes oppvekst for familien Le Pen og Marine, yngst av tre søstre.

Å være med i Le Pen-familien var utfordrende. Da Marine Le Pen var 16 år, forsvant plutselig mammaen hennes ut av hennes liv. Mora ble borte i de neste 15 årene.

«I halvannen måned kastet jeg opp hver eneste dag. Jeg klarte ikke å ta vare på meg sjøl.. Det jeg opplevde var forferdelig og ga meg store smerter i hjertet: Min mor elsket meg ikke», skriver hun sjøl i selvbiografien A contre flots.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer