- Det eneste som gir mening er å videreføre Ingrids arbeid

Alt er bare trist og meningsløst, hvis ikke Ingrid Aunes hjertesaker videreføres. Malvik-ordførerens kamp mot ufrivillig deltid og velferdssamfunnets framtid vil bli stående, sier Ingvild Kjerkol.

MALVIK: Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, besøkte Malvik Rådhus for å kondolere. Video: Hans Arne Vedlog. Reporter: Jørgen Gilbrant, Dagbladet Vis mer

HOMMELVIK (Dagbladet): I dag klokka 9 ble kondolanseprotokollen for Malvik-ordfører Ingrid Aune (44) lagt fram på rådhuset som ligger i Hommelvik, bare noen få meter fra barndomshjemmet hennes.

Aune omkom tragisk i en fritidsbåtulykke natt til i går sammen med sin kjæreste Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43)

Fylkesmann Frank Jenssen var til stede, sammen med fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap), Trondheim-ordfører Rita Ottervik og flere andre representanter for Arbeiderpartiet og fylket.

Ingrid Aunes familie var også til stede med mor Bjørg Johansen Eigard, far Kjell Aune og søster Mari.

TRAGISK BORTGANG: Ingrid Aune ble bare 33 år gammel. Malvik-ordføreren omkom i en fritidsbåtulykke natt til 1. august. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
TRAGISK BORTGANG: Ingrid Aune ble bare 33 år gammel. Malvik-ordføreren omkom i en fritidsbåtulykke natt til 1. august. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

Funnet kjærligheten

Varaordfører Ole Herman Sveian (Sp) ønsket velkommen og sa at det var to unge mennesker som hadde funnet kjærligheten, som nå er borte.

- Mange føler behov for å uttrykke sjokket og sorgen som har rammet oss. Det var en tung og tragisk beskjed å få, sa Sveian.

- To unge mennesker som hadde funnet kjærligheten, som kjente på livet og hadde livet foran seg, er brått revet fra oss. Ingrid var ordfører for hele Malvik, fortsatte varaordføreren.

Partiene i Malvik har nå satt valgkampen på vent til etter bisettelsen.

GODE KLEMMER: Trondheim-ordfører Rita Ottervik takket Ingrid Aune i kondolanseprotokollen for alle spørsmålene, samtalene og latteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GODE KLEMMER: Trondheim-ordfører Rita Ottervik takket Ingrid Aune i kondolanseprotokollen for alle spørsmålene, samtalene og latteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Den varme Ingrid

Trondheim-ordfører Rita Ottervik samarbeidet tett med Ingrid Aune, som var ordfører i nabokommunen Malvik. Hun minnes de gode samtalene - og diskusjonene.

- I diskusjonene vi har hatt det siste året har vi vært litt oppjaget begge to, men så har vi alltid gitt hverandre en god klem. Hun hadde en måte å være på så man ble ordentlig glad i henne. Det er den varme Ingrid jeg tenker på i dag, sier Rita Ottervik.

Ottervik hadde mye kontakt med Ingrid Aune da hun som 29-åring flyttet hjem til Malvik og ble ordfører. I kondolanseprotokollen takket Ottervik for nettopp de mange samtalene.

- Jeg takket henne for alle spørsmålene, samtalene og latteren. Det at vi fikk dele så mye tid sammen. Det har jeg virkelig satt pris på. Jeg kommer til å huske henne for alle de gode samtalene, sier Ottervik.

SE TV: Varaordfører i Malvik kommune, Ole Herman Sveian, sørger over tapet av venn og kollega Ingrid Aune. Reporter: Jørgen Gilbrant. Foto/video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Viderefører arbeidet

Stortingsrepresentant Ingrid Kjerkol, som er fra nabokommunen Stjørdal, var også til stede og skrev i kondolanseprotokollen. Hun trekker fram Ingrid Aunes sterke politiske engasjement etter den tragiske bortgangen.

JOBBER VIDERE: Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol tar med seg Ingrid Aunes engasjement videre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
JOBBER VIDERE: Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol tar med seg Ingrid Aunes engasjement videre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Ingrid valgte å legge inn sin hovedtyngde på veldig viktige spørsmål for oss som fellesskap framover. Det å sikre helsetjenesten for framtida og sikre at de som tar utdanning får hele stillinger, sier Kjerkol, og legger til:

- Det eneste som gir mening på en sånn dag er å videreføre arbeidet hennes. Ellers er det bare trist og meningsløst. Hennes politiske prioriteringer, føler man ekstra på i dag.

I kondolanseprotokollen skrev Kjerkol at hun nettopp vil jobbe videre med Aunes hjertesaker.

- Jeg takket Ingrid for all energien og at vi aldri har gått fra hverandre uten en god klem - og en ny avtale. Og at hennes arbeid skal bli videreført. Det er det eneste som gir mening nå, sier Kjerkol.