Det enkle er ofte det beste?

Rema-arving Kjell Magnus Reitan (28) legger 28 millioner kroner på bordet og sikrer seg denne praktvillaen på Nesøya. Det blir et ordentlig Rema-nabolag. Lenger nede i gata bor storebror Ole Robert Reitan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligkjøperen Kjell Magnus Reitan er yngstemann i søskenflokken til Rema-kjøpmann Odd Reitan og eier en tredjedel av familieselskapet som skal være verdt seks milliarder kroner.

Selv om familien har tjent seg rike med slagord som «Det enkle er ofte det beste» og lever av et konsept som framhever det enkle og billige, har familien privat stor sans for det litt eksklusive.

Den nye prakteiendommen som Kjell Magnus Reitan nå flytter inn i i Teglungveien på Nesøya, har strandlinje og fjordutsikt, innendørs svømmebasseng og alt moderne teknologisk utstyr. Bilparken skal det også være god plass til. To doble garasjer med automatiske portåpnere sørger for at kjøretøyene står sikkert.

Sjekker budrunden

Dagbladet snakket i går med en storfornøyd huseier på telefon fra London. Mannen som tidligere har uttalt at han ikke er så glad i å bruke penger, gjør nå sin største private investering.

- Dette er noe vi har drømt om i en årrekke. Noe av det fineste med denne eiendommen er at Ole Robert bor like ved. Vi trives godt sammen og har barn og koner som er gode venner, sier Kjell Magnus Reitan.

- Hva synes du om prisen?

- Det er klart at 28 millioner kroner er forferdelig mye penger for et hus. Samtidig var det en budrunde med mange aktører og kamp om eiendommen. Det tolker jeg som et signal om at dette også kan være et fornuftig kjøp investeringsmessig, sier Reitan.

- Vet du hvem du har bydd mot?

- Nei, men det får jeg snart vite. Jeg vil benytte meg av den nye regelen som gir kjøper innsyn i alle bud som er inngått, sier Reitan, som presiserer at han ikke har mistanke om at det har skjedd noe galt.

- Det er for å være på den sikre sida. I tillegg er jeg jo litt nysgjerrig.

Pendlet fra London

Familien har de siste åra vært bosatt i bydelen Putney i London. På nyåret flytter Kjell Magnus Reitan, kona Siv Beate og barna Kristoffer (5) og Viktoria (3) til gamlelandet.

- Dette var den boligen vi lette etter, sier Reitan fornøyd.

Rema-arvingen fikk en tidlig debut i næringslivet. Allerede som 14-åring fikk han sitt første styreverv. I dag er han en av pappas aller mest betrodde. Venner sier han har gjort alt i riktig rekkefølge. Han er utdannet siviløkonom fra BI og Norges Handelshøyskole.

Raskt salg

Eiendommen ble solgt i løpet av ti dager gjennom Aktiv Eiendomsmegling Frogner. Mekler Finn Unneberg er storfornøyd med salget. Han mener at Nesøya er blitt et av de mest attraktive områdene for pengesterke boligkjøpere.

- Denne eiendommen var det kamp om, sier Unneberg. - Dette er rekord for Nesøya.

Eiendommen er også en av de absolutt dyreste privateiendommene som er solgt utenfor Oslo.

Selger av eiendommen var tidligere salgsdirektør i Merkantildata Lars Chr. Wold. Med rekordsalget sitter han igjen med en solid fortjeneste på boligen som han kjøpte i 1999 for 8790000 kroner. Når det er sagt, skal det nevnes at Wold bygde om hele huset for et betydelig beløp før salg.

på kjøkkenet...
i bassenget...
...og i stua.
Kjell Magnus Reitan kan nyte eksklusiv standard på soverommet...
i sofakroken...