Det er 650 narkosaker i Arendal i året. Bare én politimann jobber med dem

- Det er synd, men sant.

ENSOM: Asbjørn Røed er leder av narkotikaavsnittet i Arendal. Han hadde 650 saker i fjor. Foto: Tomm W. Christiansen
ENSOM: Asbjørn Røed er leder av narkotikaavsnittet i Arendal. Han hadde 650 saker i fjor. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): 6. januar ble Stein Kjetil Fredriksen (49) fra Arendal skutt og drept i en dramatisk politiaksjon mot narkotikasmuglere.

To andre nordmenn ble pågrepet da de forsøkte å flykte fra kaia i Ålbæk etter at dansk politi overrasket dem da de var i ferd med å laste 250 kilo hasj over en speedbåt som angivelig skulle til Arendal.

To politimenn Politiet i Aust-Agder ønsker naturligvis å stoppe denne narkosmuglingen, men det er ikke nok midler og arbeidsplasser.

- Vi er bare to stykker som jobber med narkotika-saker ved Arendal politistasjon, og han andre er sykemeldt. Jeg får jo hjelp fra felles kriminalenhet (FKE) på store saker, men det er jo ikke nok, sier narkosjef ved Arendal politidistrikt, Asbjørn Røed.

Han forteller at det er FKE som styrer Fredriksen-saken.

- Ja, FKE har tatt ansvar her.  Men ellers blir jeg sittende å gjøre mye avarbeidet på kontoret. Avhør også videre, det blir lite aksjoner, forteller han til Dagbladet.

Ekstremt miljø I 2012 var det i alt 650 narkosaker i Arendal og 17 av disse var annet-ledd-saker. Det vil si at man er tatt med mer enn én kg hasj eller 50 gram heroin, for eksempel. Det synes narkotikasjefen i Aust-Agder er høye tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer