Det er alarm

Kjøp hermetikk og hold orden i hagen. Terroristene lurer i buskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«EN KRISE KOMMER

alltid overraskende, og da er det for sent å tenke på hva som skulle vært gjort i forkant av krisen,» står det i en fersk veiledningsbrosjyre for kommunalt ansatte, utarbeidet av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Det er så sant. Det er utrolig hvor mye kjipt som kan skje - og verre har det blitt med den internasjonale terrorismen. Derfor gjelder det å være beredt.

Denne uka mottar alle britiske hjem en brosjyre utgitt av det britiske innenriksdepartementet. Den 22 sider lange trykksaken er en guide til hvordan man skal oppføre seg hvis en katastrofesituasjon skulle inntreffe. 8,3 millioner pund koster kampanjen, som også inkluderer tv-annonsering.

OG HVA GJØR MAN,

egentlig, når terroristene slår til? «Mye av denne informasjonen er basert på common sense-råd, og kan virke åpenbar eller kjent for deg,» forklarer introduksjonsteksten. Det er nok sant. Det kan for eksempel, ifølge brosjyren, være greit å ha litt hermetikk, en boksåpner og flaskevann hjemme, hvis man må være i hus i flere dager. Og: «Hvis en bombe eksploderer i bygningen din - se etter den tryggeste veien ut.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer